Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović kaže da postoji mogućnost da igra protiv Turske.

Srbiju u narednih pet dana očekuju dva meča kvalifikacija za Mundobasket 2023, prvo protiv Velike Britanije u Njukaslu, a onda u Beogradu protiv Turaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da se dogovorio sa Nedovićem da bek Zvezde propusti okupljanje zbog rehabilitacije, rekavši da je bolje kad potpuno spreman igrač nije deo tima.

Nije poenta da se povećava rizik od povreda pred okršaje u petak i ponedeljak.

„Zamolio sam selektora da preskočim utakmicu protiv Velike Britanije i stavio se na raspolaganje za meč protiv Turske. Dogovor je da se čujemo kada se vrate iz Velike Britanije, pa ćemo zajedno odlučiti. Nisam još sto odsto spreman i svestan sam da je u reprezentaciji ‘cepanje’ od početka, niko te ne pazi i tako treba da bude jer se igraju dve ključne utakmice. Osetio sam da nisam spreman za to i stavio se na raspolaganje za drugu utakmicu. Imaću više vremena da se pripremim, treniram, odigram utakmicu sa Fenerom i da se u boljem stanju nađem na raspolaganju reprezentaciji“, rekao je Nedović medijima, dan posle Pešićeve konferencije.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

Osvrnuo se i na dešavanja u svom timu, a Zvezda je nedavno poražena od Zadra na svom parketu.

„Ne treba paničiti i menjati stvari drastično. Treba se pridržavati stvari i principa koje imamo od početka sezone. Dobro smo se spremili, fokus igrača je na većem nivou zbog kiksa. Čim stignemo u Istanbul imaćemo sastanak, kako bi se pripremili što bolje“, kazao je Nedović.

Nedović je potom prokomentarisao i narednog rivala svog tima u Evroligi.

„Fener možda igra i najbolju košarku u sezoni, ali takav je raspored. Ne idem nam u korist od početka. Nema plakanja, idemo da se borimo za što bolji rezultat. Ja sam uvek za to da se ide na pobedu, ali videćemo“, istakao je bek crveno-belih.

BONUS VIDEO: Nemanja Nedović otvorio dušu: O debaklu Srbije, povredi, terapiji, Zvezdi…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar