Dejan Mijatović/ Foto: Starsport

Burna konferencija trenera Čačana.

Košarkaši Partizana savladali su Borac u meču 19. kola ABA lige u Pioniru sa 114:84 i tako su naneli 15 poraz gostujućoj ekipi.

Ekipa iz Čačka je imala velike probleme tokom prethodne utakmice u regionalnom šampionatu, pošto je gotovo ceo tim zahvtaio stomačni virus.

PROČITAJTE JOŠ

Čačani su tražili da njihov meč sa Cibonom bude odložen, ali se to nije desilo i ekipa Dejana Mijatovića je izgubila trojkom u poslednjoj sekundi.

Nakon meča sa Partizanom, Mijatović se osvrnuo na tu situaciju i veoma burno je prokomentarisao odluku ABA lige.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

„Vaša priča definitivno ima neku podlogu. Neću da ulazim u teorije zavere, ni šta se dešavalo prošle sedmice. Iznenađujuće neke odluke… Ja bih prvo rekao jednu stvar, a to je da cenim komesara Miliju Vojinovića. Smatram da smo posle duže vremena dobili komesara koji razume košarkaške stvari, pogotovo oko mladih igrača i njihovog razvoja. Ne verujem da oni imaju nešto lično protiv Borca ili žele da nas izbace iz lige“, rekao je Mijatović.

Ali, ipak, smatra da je velika nepravda učinjena nad njegovim timom.

„Nakon izjava nekih čelnika drugih klubova o tome ko treba da bude interes ABA lige, da li su državni projekti ili ne, možda je to sportska nepravda. Ovde se ne radi o Borcu, nego i Zlatiboru, Vojvodini, svim klubovima koji su finansijski stabilni, koji imaju uzlet. Nisu oni krivi što su finansijski stabilni, što će imati šansu da se bore za ABA ligu. Vidimo šta se dešava u Zadru, Ciboni, gde su teške situacije. To su nerealne stvari“, dodao je Mijatović.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

Objasnio je i da je Čačak košarkaški grad, koji zaslužuje poštovanje.

„Čačak je veliki košarkaški grad, koji je dao mnogo toga u smislu igrača, trenera, funkcionera. Imamo nešto što se zove interes srpske košarke, da učestvujemo u podizanju Zvezde, Partizana, reprezentacije. Ako Partizan i Zvezda imaju po 2.600.000 navijača, mi smo dužni da to ispratimo. Meni je samo žao što nije prihvaćeno sve što smo uradili validno i ispravno, preko četiri državne institucije, četiri doktora, brutalno smo odbijeni. Učinićemo sve da Borac opstane u ABA ligi, samo želimo da igramo sa timom koji nam je dostupan. Mi smo Ćurčića i Nikolića morali da pozovemo da bismo imali sedam igrača na raspolaganju“, završio je Mijatović.

BONUS VIDEO Košarkaši Partizana sa „grobarima“ slave pobedu protiv Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar