Foto: Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić još jednom je oduševio NBA trenere, pošto je protiv Portlanda imao novi tripl-dabl učinak.

Denver je na gostovanju Trejlblejzersima slavio sa 112:127, a Jokić je imao 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija.

O Jokiću su posle ovog meča biranim rečima govorili bivši košarkaš i trener Portlanda Rik Adelman (77) i aktuelni trener Trejlblejzersa Čonsi Bilaps (47).

„Da, on je poseban… Uživam dok ga gledam. Način na koji igra, na koji dodaje loptu. Nikada nisam video da neki igrač dodaje loptu na način na koji on to radi – nebitno da li je u pitanju centar, bek, plejmejker, krilo. Jednostavno je neverovatan. Čini da igra bude toliko jednostavna. Ne znam šta morate da mu uradite da ga zaustavite, možete da probate na razne načine ali će vas svakako namudriti, naći će način, jer je toliko pametan. Voleo bih da sam ga imao kod mene u timu, tada bih ja bio zaista sjajan trener“, rekao je Adelman.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilaps jednostavno nije imao rešenje za Jokića, ali ni za Portera, koji je ubacio 34 poena uz 12 skokova.

„Šta uopšte možete da uradite u ovakvoj utakmici u kojoj ste oslabljeni, pritom „bacate različite stvari“ na Jokića, a on i dalje radi to što radi?, bio je prvi komentar Bilapsa.

Nastavio je da priča o Jokiću.

„Postoje određeni igrači u ligi za koje nije važno kakvu odbranu na njima igrate. Previše su dobri. I oni uvek pronađu način. Ne postoji odbrana koju nikada nije video. Možete ga udvojiti, i onda, znate, odustajete da branite njihovu trojku, lob pas ili polaganje na drugom igraču. Dakle, da, znaš da ulaziš u utakmicu sa idejom da probaš nekoliko stvari u odbrani, postoji toliko mnogo različitih stvari koje možeš da preduzmeš, te odluke u realnom vremenu, znate, dok se igra zapravo odvija. Ali, da, taj tip je jednostavno… On je dvostruki MVP sa razlogom. On je jedan od najboljih koje ćemo ikada videti da igraju ovu igru“, zaključio je Bilaps.

Denver je trenutno na četvrtom mestu na Zapadu sa skorom 38-19, a Jokić je trenutno prvi u MVP trci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar