Foto: Shutterstock

Odluka Nacionalne košarkaške lige da sastav francuske Pro A i Pro B bude isti naredne sezone, rezignirala je predsednika ADA Bloa, Pola Senjola.

„Nalazimo se u sistemu u kome vlada kronizam. Ne znam da li je to Nacionalna košarkaška liga ili Nacionalna hakerska liga. Klubovi glasali za otkazivanje sezone pod pritiskom. Shvatio sam da u svetu košarke određeni ljudi mogu da obuku jaknu čak i ako ne otkopčaju dugmad. Svedoci smo neverovatnih stvari. Neki su spremni na sve jer su pod pritiskom, ili su lagali“, prenosi ‘Nova republika’ paljbu Senjola.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek kluba koji je rezultatski bio na pragu ulaska u Pro A ligu, ne planira da zatraži pravdu na sudu, ali hoće da se povuče sa mesta potpredsednika Udruženja profesionalnih klubova (UCPB).

„Nećemo da se žalimo. Bilo bi to neprimereno u trenutnom kontekstu, ali trebalo bid a podnesem ostavku na mesto potpredsednika UCPB. Ne mogu da nastavim da sedim za stolom sa ljudima koji su me izdali“, dodao je Senjol.

Inače, ovo nije prvi puta da ADA Bloa „izvisi“ za plasmsn u Pro A. Pre dve sezone klub je bio prvi na kraju šampionata Pro B, ali pošto njihov trenažni centar nije dobio odobrenje od nadležnih organa, nije mogao u viši rang.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)