Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Nema Nikola Jokić tviter i instagram, ne mari za "hajp" i marketing društvenih mreža, ali su na njima mnoge kolege propustile priliku da pokažu klasu.

PROČITAJTE JOŠ

Dugo se forsirala veštačka debata oko toga kome treba da pripadne MVP priznanje, na kraju su skoro svi morali da priznaju poraz pred Somborcem koji je spektakularno izneo sezonu, odigravši 72 meča sa ozbiljnom konstantom i bez povreda.

Kada je bilo malih naznaka pada ili oscilacija, brzo je to Jokić neutralisao i vraćao se u pobednički kolosek, a MVP titulu zapečatio je kada je odveo Denver do 3. mesta Zapada iako nije mogao da računa na Džamala Mareja.

Kad je bilo najteže, Jokić je povukao ekipu za sobom, a naznake umora i nedostatka Mareja vidljive su tek sada u seriji protiv Finiksa, u duelu protiv Krisa Pola.

Šta god se desi u seriji u kojoj Finiks vodi sa 2-0, bilo je jasno da će priznanje otići u ruke Nikoli, što se mnogima nije dopalo.

Filadelfija je išla protiv brojki i „proglasila“ Džoela Embida za MVP-ja, mnogi su se nadali da će se Stef Kari umešati u borbu za tron, ali je on ispao u doigravanju za plej-of, čime je u potpunosti ispao iz konkurencije.

Lebron, Kari, Embid i mnogi drugi propustili su priliku da pokažu klasu, ali su to u Denveru svi očekivali.

O tome svedoči i ne baš davnašnja izjava Jokića da je navikao da bude potcenjen, Denver sam po sebi nije marketinški atraktivna franšiza poput onih iz Los Anđelesa ili Njujorka, ali su u Koloradu dočekali svojih pet minuta za lovorike.

Koliko se naslađuju, svedoče majice sa likom Nikole Jokića i natpisima svih kritika koje su upućivane na njegov račun.

„Previše mršav, previše debeo, loš rad nogu, loš u odbrani“, bile su neke od zamerki sa kojima se Majkl Meloun suočavao.

Sve to je Jokić prevazišao, ali nije naišao na adekvatno vrednovanje u „kremu“ NBA lige koji se ne skida sa društvenih mreža, ali je zatajio na nekoliko dana.

Tako nešto se moglo i očekivati od Lebrona Džejmsa, koji se sada posvetio driblanju animiranih junaka u Spejs Džem 2, a nedavno je čak i sopstveni poraz pretvorio u samopromociju.

Pobegao je sa parketa kada su ga Sansi „isprašili“, da bi zatim poklonio svoj potpisani dres Bukeru, koji mu je očitao lekciju.

Čestitke su uputili Jusuf Nurkić, FIBA, Hoze Kalderon, srpski košarkaši, saigrači, klubovi iz Kolorada.

Saigrač Vil Barton posebno je bio dirnut.

„Džoker je MVP NBA lige. Čestitke, brate moj. Ovako nešto desilo se najnesebičnijem igraču. Video sam te kako radiš svakodnevno ove sezone, nisi uzeo ni meč odmora, ni dan predaha. Počastvovan sam što sam bio deo tvog NBA puta od ruki godine. Nisi propustio nijednu prepreku. Zasluženo“, naveo je Barton.

Kolorado Avalanči su dodatno uveličali MVP priznanje, Nikola i zastava Srbije našli su se na velikom ekranu.

NBA liga je barem priredila lep omaž u razgovoru sa srpskim košarkašima, a Bogdan Bogdanović posebno je napravio lep omaž.

Otkrio je da su prštale čestitke na „whatsapp“ grupi u kojoj su još Boban Marjanović, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić i Nemanja Bjelica.

„Mislim da to nije očekivao. Možete da ga pitate. Mislim da ni on to nije očekivao, sudeći po tome koliko ga poznajem. Ali način na koji je igrao u Srbiji kod kuće, bio je dete koje se šalilo sa košarkom. Ide na parket i zabavlja se s vama. Nekad pravi pokrete koji vam deluju lenjo ili usporeno, ali sada je sve to spojio: veštine, taj talenat da može da baci neke pasove bez pogleda i lude pasove koje nikada niste videli, zatim neke poteze ispod obruča, na postu. On je drugačiji. Definitivno je doveo igru na sledeći nivo i mislim da to niko nije očekivao. On je jedna od sigurnih motivacija za svu decu u Srbiji. On je jedan od najvećih primera da nije važno koliko ste visoko rangirani i nije važno kada počnete da igrate košarku. Nije bitno, samo je bitno da radite po svom“, rekao je Bogdanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare