Foto: EPA/WENHAO YU

Sjajna vest za navijače.

“Hoop Cities” je dokumentarni serijal iz osam delova u produkciji NBA tima za Evropu i Bliski istok, koji istražuje lokalnu kulturu, istoriju i košarkaške zajednice koje okružuju ovu igru u ključnim evropskim gradovima.

Preko NBA League Passa od 29. septembra će biti dostupne prve tri epizode: Beograd, Srbija; Bolonja, Italija i Pariz, Francuska, a preostalih pet epizoda biće puštano na nedeljnoj bazi uključujući Kaunas, Litvanija (6. oktobar), Keln i Leverkuzen, Nemačka (13. oktobar), Sevilja, Španija (20. oktobar), Istanbul, Turska (27. oktobar) i Solun, Grčka (3. novembar).

PROČITAJTE JOŠ

U godini obeležavanja 75. NBA sezone, Liga je finansirala snimanje HOOP CITIES filmske dokumentarne serije o uticajnim evropskim gradovima za NBA i košarku uopšte, u kojem je Beograd apostrofiran kao jedan od najvažnijih. Svaka epizoda predstavlja zaseban dokumentarni film u trajanju od 30-ak minuta.

U beogradskoj epizodi, koju je realizovala filmska kuća CinneSport, ljubaznošču NBA ekskluzivno se pojavljuju velikan srpske i NBA košarke, član Košarkaške kuće slavnih u Springfildu, Vlade Divac, zatim igrač Atlanta Hawksa i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanovuć, i zvanični promoter NBA lige za Evropu, srpski glumac Darko Perić, zvezda planetarno popularne serija Money Heist. U dinamičnom dokumentarnom filmu je Beograd predstavljen kao najznačajniji košarkaški grad u regionu i rasadnik talenata koji su proslavili evropsku i NBA košarku. Film se osvrće na istoriju ovdašnje košarke i bavi se kontinuiranom ljubavlju prema toj igri koja se u Beogradu prenosi sa generacije na generaciju. Takođe je skrenuta pažnja na uspehe i rivalstvo naša dva vodeća kluba: Crvene Zvezde i Partizana. Važni naratori i učesnici u u filmu su Marin Sedlaček, košarkaški stručnjak i NBA skaut, Žarko Paspalj, legenda srpske reprezentacije i NBA lige, Nataša Kovaćević, jedna od najvećih srpskih košarkašica i Jana Vesić, najbolja kadetkinja Srbije.

Film će od 29. septembra biti dostupan preko NBA league Passa (Hoop Cities – Streaming on League Pass from September 29 (nba.com)), uz ljubaznu napomenu da tekstovi/prilozi o HC dokumentarcu ne smeju biti objavljivani pre 27. septembra u 15: 30, do kada važi NBA embargo. Važoj pažnji preporučujemo sveobuhvatnu informaciju u prilogu, kao i efektne trejlere ispod (embargo obeležen crvenom bojom).

BONUS VIDEO Luda trojka Saše Čađo od table u poslednjem minutu protiv Francuske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar