Foto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia, Christian Petersen / Getty images / Profimedia, RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia, Harry How / Getty images / Profimedia

NBA ludnica tek čeka svoj rasplet, pošto uskoro stiže kraj sezone i borba za ulazak u plej-of.

Timovi su imali prilike do 9. februara da trejdovima pojačaju ekipu, ili da ga spreme za budućnost sakupljanjem pikova za NBA draft.

Ipak, iako je trejd period završen, franšize još mogu da se pojačaju tako što će dovesti slobodne igrače, koji mirno čekaju poziv i šansu da se vrate u najbolji košarkašku ligu sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo se u „sastavu“ slobodnih igrača nalazi nekoliko bivših zvezda američke košarke, a tim sastavljen od njih bi izgledao zastrašujuće pre pet godina.

Najzvučnije ime je svakako Karmelo Entoni, koji se nalazi na 9. mestu liste košarkaša sa najviše poena u istoriji NBA lige.

„Melo“ je poslednji angažman imao 2022. godine, kada je igrao u dresu Los Anđeles Lejkersa zajedno sa Lebronom Džejmsom.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Entoni je tada odigrao 69 mečeva i prosečno je beležio 13,3 poena po meču.

Pre toga je nastupao za Portland Trejlblejzerse, Hjuston Roketse, Oklahomu Siti Tander, Njujork Nikse i Denver Nagetse.

Tokom karijere Entoni prosečno beleži visokih 22,5 poena i uz to ima i 6,2 skoka po utakmici.

Osim njega, timovi će imati priliku da iskoriste usluge centra Demarkusa Kazinsa, ali i Dvajta Hauarda.

U svom zenitu, Kazins i Hauard su bili strah i trepet NBA lige, ali su ih povrede i starost odvojili od terena na neko vreme.

Demarkus Kazins likuje posle sva tri poraza Sakramenta u tri meča od nastavka NBA
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Kazins je debitovao 2010. godine, dok je Hauard kao prvi pik zaigrao za Orlando Medžik davne 2004. godine.

Može se reći da je on imao bolju karijeru, pošto je 2020. godine sa Lejkersima osvojio NBA prsten, dok je i tri puta zaredom bio defanzivni igrač sezone od 2009. do 2011. godine.

Nije ni Kazins imao lošu epizodu u NBA ligi, pošto je čak četiri puta bio Ol-star, a dva puta je proglašen i u drugi tim sezone.

Kazins je poslednji put 2022. godine delio teren sa Nikolom Jokićem u Denveru, dok je Hauard trenutno član Tajvan Leoparda.

Ipak, ukoliko dobije poziv Dvajt će se bez razmišljanja vratiti u Ameriku.

Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski)

Omaleni Ajzeja Tomas je takođe jedan od najboljih košarkaša koji pomno prati situaciju, a poslednji put je 2022. godine igrao u Šarlotu za Hornetse.

Tomas ima posebnu priču, pošto je draftovan 2011. godine kao poslednji, 60. pik, ali je i pored toga uspeo da napravi sjajnu karijeru.

Dva puta je bio Ol-star, dok je Boston Seltikse predvodio do finala Istočne konferencije u 2017. godini.

Veliki broj bekova je slobodno, a Džon Vol, kao i Kemba Voker, Kvin Kuk i Rodni Hud čekaju poziv.

Reprezentativac Španije Serž Ibaka nedavno je dobio otkaz od strane Milvoki Baksa i verovatno ima najviše šansi da se vrati u ligu do kraja sezone.

Ibaka je ove godine za Milvoki odigrao 16 utakmica, prosečno je beležio 11,6 minuta, a postizao je 4,1 poen uz 2,8 skokova.

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Iskusni američki košarkaš Lamarkus Oldridž mogao bi da nastavi karijeru u Dalas Maveriksima, koji su nedavno bili zainteresovani za njegove usluge.

Amerikanac nije igrao ove sezone, u NBA je proveo 16 godina, nastupao je za Portland, San Antonio i Bruklin.

Oldridž je prošle sezone odigrao 47 utakmica za Bruklin i prosečno je postizao 12,9 poena i imao je 5,5 skokova po meču.

Do 10. aprila NBA timovi će moći da dovode slobodne agente, a od tada se timovi za plej-of neće menjati.

BONUS VIDEO Novi spektakularni tripl-dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar