Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Košarkaši Dalasa, Hjustona i Oklahome ostvarili su pobede u pripremnim mečevima igranim u noći između utorka i srede, uoči nastavka šampionata NBA.

Dalas je pobedio Filadelfiju sa 118:115 i to posle produžetaka, Hjuston je srušio Seltikse sa 137:112, dok je Oklahoma slavila sa 131:120 protiv ekipe Portland Blejzersa.

Kada je reč o susretu Dalasa i Filadelfije, treba reći da Seventisiksersi ni ovog puta nisu uspeli da nađu rešenje za Teksašane, jer su izgubili i oba ligaška meča koja su odigrana do prekida sezone u martu.

Sada su bili na dobrom putu da to urade, vodili su gotovo tokom celog toga četvrte četvrtine, ali je Dalas uspeo da izbori produžetak i dobije taj deo igre sa 15:12.

Neverovatno zvuči podatak da je Filadelfija za celu prvu četvrtinu postigla svega 13 poena, koliko je u toj deonici postigao sam košarkaš Dalasa, Kristaps Porzingis!

Dalas je taj deo dobio sa 24:13, potom se Filadelfija probudila i dobila naredne dve deonice, ali na kraju nisu izbegli poraz.

PROČITAJTE JOŠ: Finiks pobedio Reptorse, San Antonio bolji od Indijane

Luka Dončić je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Porzingis susret završio sa 17 poena i 12 skokova. Džej Džej Barea i Antonuis Klivlend postigli su po 14 poena.

Boban Marjanović je za ukupno šest minuta u igri postigao tri poena uz šest skokova.

Kod Filadelfije, Tobajas Heris je postigao 28, Aleks Burks 15, a Al Horford i Matijas Tajbul po 14 poena.

Komičan momenat dogodio se tokom prvog dela meča kada je se Luka Dončić, koji je pokušao da stigne jednu loptu, umalo nije sudario sa pokretnom kamerom!

U pobedu Hjustona nad Bostonom dominirao je Džejms Harden koji je bio najefikasniji pojedinac meča sa 35 poena, osam skokova i šest asistencija.

Rokitsi su bili ubedljivi od početka do kraja, a osim Hardena, veoma dobar učinak imali su i Rasel Vestbruk sa 19, odnosno Robert Kovington sa 16 poena.

Kod Seltiksa, Karsen Edvardsa postigao je 19, Grant Vilijams 15, Džavonte Grin 13, dok su po 12 postigli Semi Odželeje, Robert Vilijams i Tremont Voters.

Konačno, u meču Oklahome i Portlanda bilo je slično, s tim što su Blejzersi uspeli da dobiju poslednju četvrtinu, kojom su samo ublažili poraz.

Darijus Bejzli je postigao 20, Hamidu Dialo 16, a Denis Đroder 14 poena kod Tandera, dok je najefikasniji kod Portlanda bio Anferni Simons sa 23 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar