Jokić protiv Dončića
Foto: AP Photo/LM Otero

Neki Evropljani već godinama unazad dominiraju u NBA, a Nikola Jokić po treći put u poslednje četiri sezone proglašen je za najkorisnijeg igrača lige.

Pored Jokića i ostalih Evropljana ove sezone dominirao je i Šaj Gildžus-Aleksander, koji je Kanađanin, dok je Džoel Embid kao Kamerunac prošle godine osvojio najprestižniju individualnu nagradu.

Luka Dončić je kao Slovenac ove sezone završio na trećem mestu u glasanju za MVP-ja, dok su Francuzi Rudi Gober i Viktor Vembanjama osvojili nagrade za najboljeg defanzivca i rukija (novajliju).

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini Amerikanac koji je pokupio individualno priznanje je Minesotin adut Naz Rid, proglašen za najboljeg šestog igrača lige.

Što se MVP priznanja tiče, ovo je već šesta godina kako najprestižniji individualni pehar odlazi u ruke košarkašu rođenom van teritorije SAD. Pre Jokića i Embida nagradu je osvajao i Grk Janis Adetokumbo. Poslednji američki košarkaš kome je pripalo MVP priznanje bio je Džejms Harden „davne“ 2019. godine.

Zbog svega toga se na društvenim mrežama oglasio i legendarni košarkaš i trener Aco Petrović.

„Srbin, Kanađanin i Slovenac su zauzeli prva tri mesta u trci za MVP. Dva Francuza su izabrani za najboljeg defanzivca te najboljeg novajliju u NBA. Težak udarac za zemlju, u kojoj je Džejms Nejsmit, osmislio košarkašku igru“, napisao je Petrović.

Međutim, dodao je koga vidi kao ozbiljnog kandidata za nagradu sledeće sezone, a upravo je on Amerikanac.

„Ali kladim se već sada, da sledeće godine, stiže Entoni Edvards“, dodao je Petrović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare