Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Najjača košarkaška liga na svetu menja svoje koronavirus protokole da bi sačuvala i održala sezonu u postojećem formatu.

Poznato je da je NBA liga prošle sezone završena u „mehuru“ u Diznijevom svetu u Orlandu na Floridi sredinom oktobra.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je startovala „normalno“ samo bez punog kapaciteta hala, ali su se već posle desetak utakmica javili problemi.

To je „nateralo“ Adama Silvera i čelnike NBA da promene pravila, pa je jedno od novih da igrači moraju da ostanu kod kuće kada igraju na domaćem terenu tokom dve nedelje.

Izuzetak su timske aktivnosti, vežbanja napolju i nekih od osnovnih životnih aktivnosti. To praktično znači da će u predstojećem periodu igrači biti poput „zarobljenika“ kako bi se liga održala.

Majk Singer, američki novinar, navodi da će timski sastanci pred utakmice biti ograničeni na deset minuta, na njima će igrači morati da nose maske, a zalazilo se čak i u neke detalje poput rasporeda sedenja u avionu.

On će morati da se poklapa sa rasporedom sedenja na klupi, dok će igračima biti zabranjeno da na dan utakmice dođu u halu više od tri sata pre početka.

 

Na sve to, dvaput nedeljno će se testirati svako ko uđe u kuću svakog od košarkaša. Podsetimo, prošle sezone su igrači bili u „mehuru“ od kraja jula do sredine oktobra.

Tada su bili potpuno izolovani od ostatka „sveta“ i niko nije mogao da ih posećuje, a pojedinci su mogli van „mehura“ samo u slučaju da dobiju posebno odobrenje.

U takvim okolnostima su se bolje od ostalih snašli Los Anđeles Lejkersi koji su osvojili titulu, a tada nije bilo zaraženih koronavirusom. Ove sezone on opet pravi probleme jer zbog protokola, mnogi igrači završe u karantinu i kao kontakti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare