Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Hasan Vajtsajd, dugogodišnji NBA košarkaš, oduševljen je Nikolom Jokićem i njegovim načinom igre u najjačoj ligi sveta.

U podkastu kod nekadašnjih saigrača Judonisa Haslema i Majka Milera, Vajtsajd je pričao o Jokiću i njegovim neverovatnim potezima, kojima ne prestaje da oduševljava ljubitelje košarke.

„Sviđa mi se Jokić, kada on krene to postaje frustrirajuće. Ima 135 kilograma, ali ne shvatiš odmah koliko je krupan. Taj tip je jak“, rekao je Vajtsajd.

Jokić možda nema stav kao najveće sportske zvezde, ali zato na terenu pokazuje koliko je moćan košarkaš.

„Klizav je, znojav, a onda se okrene i šutne nonšalantno preko glave i pogodi. Pogledaš ga i kažeš: ‘Brate ne bi trebalo da bude ovako'“, dodao je Vajtsajd.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je i koliko su teški dueli sa Somborcem.

„Nema šanse da je to vežbao. Moraš da igraš odbranu svaki put. Većina centara bi možda dobila loptu u svakom drugom-trećem napadu, a u Denveru se ništa ne dešava dok Jokić ne dobije loptu. Ako se odvojiš od njega na piku, šutnuće trojku, a ako se približiš u pik-en-rolu ga čeka niži igrač. Šta taj može kad Jokić šutne iznad glave? Onda postaneš frustiran, kažeš sebi: ‘Napašću ga na drguoj strani terena’, a oni samo stave nekog drugog defanzivca i ne možeš da mu uzvratiš.“

Na kraju je na šaljiv način objasnio zašto se nervira.

„Na kraju pomisliš: Čoveče, ja idem u teretanu svakog dana, prolazim sve pripreme, a vidi njega“, istakao je Vajtsajd.

Haslem je poentirao:

„Matematika ovde nije ista“.

Podsetimo, Nikola Jokić za sada ima tri MVP titule, jednom je bio najkorisniji igrač finala NBA lige, a ima i jedan šampionski prsten sa Denverom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar