Kem Birč u dresu Toronta (s loptom), foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Kem Birč, nekadašnji košarkaš Toronto Reptorsa, pozivan je od strane navijača i Crvene zvezde i Partizana da dođe u Beograd, ali je umesto nekog od večitih rivala odabrao da karijeru nastavi u španskoj Đironi.

Birč je u karijeri igrao za Orlando Medžik, u kom je nastupao četiri sezone, te Toronto Reptorse, u kojima je posle dve sezone pred početak 2023/2024 dobio otkaz.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon 298 mečeva u NBA ligi, od čega 16 u plej-ofu za tri sezone, postavljalo se pitanje gde će 31-godišnji reprezentativac Kanade otići. Odmah su počele spekulacije o mogućem dolasku u Partizan, pa u Crvenu zvezdu, a dolazak u redove crveno-belih činio se kao realna opcija pogotovo jer je sarađivao sa Janisom Sferopulosom u peirodu dok je igrao za Olimpijakos, gde je bio jedan od najboljih igrača a Zvezda imala u tom trenutku ozbiljnih problema na poziciji pet.

Uprkos pozivima navijača nije poznato da li je bilo bilo kakvog kontakta između dva beogradska kluba i prestavnika snažnog centra, a ako je i postojala takva ideja, saradnja će morati da sačeka.

Birč je naime odabrao da sezonu završi u španskoj Đironi, ekipi koja zauzima 13. mesto u tamošnjem šampionatu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar