Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Sve veći broj slučajeva koronavirusa na Floridi izaziva zabrinutost među igračima, upravama klubova i rukovodstvu NBA lige, uoči planiranog nastavka takmičenja krajem jula u Orlandu.

Iz dana u dan se na Floridi uvećava broj zaraženih, ima ih skoro 94.000, čime je ta država postala žarište, uz Teksas i Arizonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom najmanje jednog razgovora sa visokim rukovodiocem kluba, komesar NBA lige Adam Silver priznao je porast broja zaraženih na Floridi.

Izvori tog kluba opisali su opšti ton tog poziva, uključujući i pitanja koje je Silver postavio, kao napet. U drugom pozivu Silverov ton bio je „odlučan ali tmuran“, preneo je ESPN.

Kako se navodi, Silver je odlučan da se sezona nastavi 31. jula na imanju Volta Diznija u Orlandu, iako priznaje ozbiljnost situacije u vezi sa porastom broja zaraženih.

Trening kampovi trebalo bi da počnu 9. jula, a Silver je rekao da je uveren da će zadržavanje na imanju zaštititi igrače od pandemije.

Igrači su održali virtuelni sastanak i izrazili su zabrinutost zbog situacije. Oni su istakli podatak da zaposleni u Diznivorldu, koji ne stanuju u kampusu, neće biti testirani. Naveden je i jedan od olakšavajućih podataka, a to je da su brojni novi slučajevi zaraze prijavljeni daleko od Orlanda.

Južna Florida je najteže pogođeni američki region, a samo u oblasti Majamija prijavljeno je 25.000 slučajeva.

NBA liga planira da 22 od 30 ekipa odigraju sezonu do kraja, na imanju koje se nalazi većinom u Oranž kauntiju u centralnoj Floridi, regionu koji nije toliko pogođen.

Portparol lige Majk Bas rekao je da liga pažljivo prati podatke sa tih teritorija i da će nastaviti da sarađuje sa igračima, nadležnima i stručnjacima u vezi sa planovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar