Foto: AP Photo/Michael Conroy

Razočaran igrom svog tima, ali bar zna čijoj tituli će se nadati

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Reprezentativac Slovenije Zoran Dragić bio je poprilično utučen nakon poraza od Litvanije rezultatom 100:84.

Slovenija će zbog tog poraza otići u borbu za sedmo mesto na Mundobasketu, jer je dan ranije poražena od Kanade u četvrtfinalu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imali smo manje od 24 sata da se pripremimo, ali to nije izgovor. Mislim da smo loše počeli. Imali su previše šuteva za tri u prvoj četvrtini. Nekako su napravili 15 poena razlike i onda su samo pratili. U trećoj četvrtini smo se približili na pet poena, ali to nije bilo dovoljno. Imamo još jednu utakmicu protiv Italije za sedmo, osmo mesto. Samo da ne bude povreda“, rekao je Dragić u razgovoru za „Sportklub“ posle meča.

Rane od utakmice sa Kanadom i dalje nisu zalečene.

„Imali smo veliku šansu. Na poluvremenu smo bili sa Kanadom 50:50. Loše smo otvorili treću četvrtinu i onda je bilo teško igrati. Boriš se protiv vremena, ali zasluženo su pobedili. Loše je, jer su nam uvek prvo cilj najviša mesta. Tako je kako je“, dodaje Dragić.

Otkrio je Dragić i za koga će navijati u nastavku prvenstva.

„Nema dileme, za Srbiju. Ja se nadam da će doći do finala i osvojiti Svetsko prvenstvo. Igraju izvanredno, igraju timski. Svaka im čast“, zaključio je Dragić.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar