U jeku borbe Partizana za plasman u plej-in Evrolige i dalje je glavna tema novi ugovor Željka Obradovića, najtrofejnijeg trenera svih vremena kome na leto isitiče aktuleni angažman u redovima crno-belih.

Obradović je prilikom dolaska dogovorio saradnju na tri godine koja se završava ovog leta, ali je malo ko očekivao da pitanje nastavka iste u ovom trenutku ne zavisi od legendarnog stručnjaka.

Obradović je u dosadašnjoj karijeri ekipe napuštao onda kada je on to želeo, bilo da je u pitanju bolja ponuda ili novi izazov.

Kada je došao u Partizan, klub je iz stanja učmalosti i nedostatka ideje kako da se izdigne iz situacije u kojoj gleda u leđa Crvenoj zvezdi, a Evroliga mu je miljama udaljena, došao do toga da je sad aktuelni šampion ABA lige, da je ekipa pre manje od godinu dana bila na loptu od Fajnal fora Evrolige i to u povratničkoj sezoni, a da je u drugoj i dalje u igri za plej-of. To je na primer za večitog rivala bila naučna fantastika svih prethodnih sezona dominacije.

PROČITAJTE JOŠ

Dolaskom Obradovića u klub je odvrnuta i slavina kada su finansije u pitanju, najbolji igrači žele da dođu u Partizan, a neki su poput Kabokla bili spremni da na silu napuste svoje timove.

Ono što je bilo najvažnije u čitavoj priči jeste da se usnula armija navijača probudila i pokrenula, pa crno-beli mogu da prodaju i preko 15 hiljada sezonskih karata po cenama prilagođenijim nekim platežno sposobnijim nacijama.

Crno-beli su njegovim dolaskom postali jedna od glavnih priča evropske košarke, a brend Partizana vraćen na staze stare slave.

Jasno je onda kao dan da za Partizan ne postoji drugi put.

Pa gde je onda nastao problem?

Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Kada je nakon kupa Radivoja Koraća u kojem su crno-beli ostali bez trofeja porazom u finalu od Crvene zvezde Obradović izjavio da Partizan nije državni projekat isprovociran prozivkama navijača, u čitavu priču se uključila i politika.

Ta izjava je isprovocirala sujetu Aleksandra Vučić, prvog čoveka Srbije u svim oblastima kome jako teško pada nedostatak idolopoklonstva od strane trofejnog stručnjaka koji nije stavio ni potpis na podršku javnih ličnosti.

To je izazvalo buru u medijima, Obradović je počeo da izjavama daje signal da postoji realna šansa da neće biti nastavka saradnje od narednog leta, a uprava se tim povodom nije oglašavala, a mnoge je zabrinuo nastup Ostoje Mijailovića u danima posle Kupa kada je svojom izjvom direktno opovrgao tvrdnje svog trenera.

To su mnogi protumačili kao sukob i tačku posle koje nema povratka i da će Obradović na kraju otići, pa su navijači krenuli sa podrškom omiljenom treneru kakva nije viđena do sada.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Porukle sa društvenih mreža su kulminirale na meču protiv Efesa kada je preko pet minuta skandirano njegovo ime što je raplakalo i njegovog pomoćnika Vladu Androića.

Nisu „grobari“ odustali od toga ni u meču protiv Baskonije, a pored pomenutog skandiranja imena Željka Obradovića, usledila je i poruka da žele novi ugovor.

I deluje da su spremni da idu do kraja i naprave i nereda ako treba zbog legende crno-belih.

I Željko Obradović je izazio istu želju, da ostane u Partizanu.

„Je l’ treba nekome da se objašnjava? Ja nemam šta da objašnjavam, ja sam ovde najsrećniji čovek, prošao sam mnogo toga kao trener, od Partizana i Huventuda, Reala, Treviza, Benetona, Panatinaikosa, Fenerbahčea… Svuda smo imali sjajan ambijent, ali ova odanost i ova publika, to nema nigde, uvek ću da im se zahvaljujem, ali uvek ću ponavljati jednu stvar da treba da budemo šampioni i u ponašanju, to je moja želja od prvog dana, treba da napravimo sjajan ambijent, ali bez vređanja bilo koga“, rekao je Obradović.

Stvari su dakle jasne – Željko želi da ostane, navijači žele Željka i sada ostaje da samo čelni ljudi APrtizana ne naprave grešku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar