Viktor Vembanjama
Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Viktor Vembanjama postao je prvi pik na NBA draftu 2023. godine, a sa te pozicije su ga pokupili San Antonio Sparsi.

Mladi košarkaš je tako dobio priliku da igra pod dirigentskom palicom Grega Popoviča, a iskusni trener nije krio oduševljenje zbog njegovog dolaska.

PROČITAJTE JOŠ

„Sve je u očekivanjima. Nije u preskakanju koraka, kako to često govorim.  To je od A do B do C do D na različitim nivoima. Pravila igre su očigledno malo drugačija nego FIBA, ali će se on navići na to. Zbog te buke će imati metu na leđima i najviše će nas zanimati da postavimo okvir i sredinu u kojoj će se osećati ugodno, gde će moći da bude Viktor. On nije Lebron ili Tim ili Kobi ili neko drugi, one je Viktor i to očekujemo od njega da bude“, poručio je Popovič.

Podsetio se i početaka Tima Dankana.

„Ne postoji ništa zapisano u kameru da možemo da kažemo ‘Biće tako’. Ljudi su pitali o Timu Dankanu ‘Šta mislite da mu je potrebno, šta ćete da radite’, a ja sam rekao ‘Nemam pojma, pokušaćemo da ga izvedemo na teren i da vidim kako igra i kako mu je tamo“.

Istakao je da Viktor mora da pronađe sopstveni put.

„Ne poredim igrače i to se nikada neće desiti. Kao što sam rekao on je Viktor i to je ono što ja želim da on bude to je ko je on i naše osoblje će ga trenirati i naravno da su svi uzbuđeni što su dobili prvog pika na draftu, pa sam i ja veoma uzbuđen. Ne želite da skačem gore dole, zar ne? Da napravim šou za vas? Uradio bih to, ali bih odsustvovao tri meseca“, poručio je Popovič.

Sam igrač još uvek nije mogao da veruje šta je doživeo.

„Ne mogu to da opišem, sve je i dalje sveže. Ovo je jedan od najboljih osećaja u mom životu. Verovatno najbolja noć mog života, sanjao sam o ovome dugo i san se ostvario. To je neverovatno. Bilo je ovo najdužih pet minuta mog života. Tada su počeli leptirići u stomaku i počeo sam da vidim kako mi je porodica zanemela. Svi su gledali na sat. Onda su me pozvali i vratio sam se. Čestitalo mi je mnogo ljudi, video sam Adama Silvera, rukovali smo se i zagrlili. Dao mi je dres Sparsa. Dobio sam mnogo ljubavi“, poručio je Francuz.

BONUS VIDEO Viktor Vembanjama – izjava posle NBA drafta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar