Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Nate Billings)

Srpski derbi za pamćenje.

Košarkaši Denvera su nakon produžetaka savladali na gostovanju ekipu Oklahome rezultatom 131:126 posle proddužetaka, a u centru pažnje su bila dva srpska košarkaša.

#related-news_0

Nikola Jokić je sa učinkom od 39 poena, devet skokova i devet asistencija spasao Denver poraza u meču punom preokreta.

Sjajnu utakmicu je odigrao i Slovenac Vlatko Čančar sa 20 poena, dok je Brus Braun zabeležio tripl dabl, 17 poena, 13 skokova i deset asistencija.

U ekipi Oklahome Šej Gildžs-Aleksander standardno je bio najbolji pojedinac sa 31 poenom i 11 asistencija, međutim odličnu rolu imao je i Aleksej Pokuševski. Uprkos problemima sa faulovima Aleksej je postigao 13 poena i dodao po tri blokade i asistencije.

Takođe, imao je mirnu ruku sa linije za slobodna bacanja pri rezultatu 118:118 i tako doneo dva razlike scom timu.. Ipak, Eron Gordon je na asistenciju Jokića utakmicu odveo u produžetak.

Denver je tokom prvog poluvremena vodio sa 19 razlike u jednom trenutku i iizgledao kao da ima sigurnu pobedu u rukama, a onda je usledio totalni preokret.

Uspeli su Tanderi da smanje zaostatak na sasvim pristojnu razliku pred poluvreme, svega -6. Trojkom Dorta otvorili su treći period i tako napravili podlogu za potpuni preokret i seriju 13:2, a veliku ulogu u svemu tome imao je Pokuševski. Ubrzo je domaći tim stekao 15 poena prednosti.

Tada je na scenu stupio Jokić tokom odlučujuće četvrtine, gde je bio dvocifren i vrlo siguran sa linije za slobodna bacanja, a na kraju i maestralno asistirao Eronu Gordonu za ključne poene kojima su gosti obezbedili produžetak.

U produžetku je Braun preuzeo pontersku ulogu i na dodavanja Jokića zatvorio meč za 11 pobedu u sezoni.

BONUS VIDEO Jokić negativac u crtanom filmu, čuva mračne hodnike od Dončića, Janisa i Bukera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar