Foto:: Vanja Keser/ STARSPORT

Kup Radivoja Koraća potpuno je "pojela" pandemija koronavirusa - takmičenje koje je uvek donosilo veliku euforiju, pune tribine i tenziju, sada će se igrati pred pustim tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Turnir se igra u Novom Sadu od 11. do 14. februara u SPENS-u, a na turniru učestvuje osam ekipa.

Pet timova dolazi iz ABA lige, Borac, Mega, Partizan, FMP i Crvena zvezda, finalisti Kupa KSS su Vojvodina i Radnički, a Mladost Zemun učestvuje kao najbolje plasirana ekipa polovine prvog dela takmičenja KLS.

Zvezda i Partizan ovaj put nisu izraziti favoriti, pa će Borac, Mega i ostali vrebati ozbiljno svoju šansu. Od samostalnosti Srbije, samo dva puta je ovajač bio neko drugi, prvi put FMP 2007, Mega je 2016. priredila senzaciju u Nišu.

U međuvremenu, Partizan je osvojio osam kupova, Crvena zvezda šest. Sada Partizan u osetljivom momentu igra protiv Borca, koji je već bio bolji od crno-belih u ABA ligi, a Zvezda dolazi desetkovana.

Crveno-beli igraju četvrtfinale bez Korija Voldena, Lengstona Hola, Lendrija Nokoa, Kina Koloma i Duopa Rita koji je dobio pozitivan nalaz na testovima urađenim u utorak.

Osim igrača koji imaju virus, Radonjić neće računati ni na suspendovanog Džonija O’Brajanta.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

“U situaciji kada nam je zdravlje na prvom mestu, idemo u Novi Sad sa nedoumicom u kom sastavu ćemo nastupiti na završnici Kupa Radivoja Koraća. U okolnostima koje se menjaju praktično iz dana u dan, ono što nas raduje je da ćemo bez obzira na broj igrača, učestvovati na završnici kupa i biti deo završnog turnira. Sve ostalo je u ovom trenutku u drugom planu”, rekao je Radonjić.

Sa druge strane, Partizan je najavio juriš na trofej, iako neće biti lako.

“Borac je ekipa koja nas je dva puta nadigrala ove sezone, momci zaslužuju svaki respekt i to moramo imati na pameti od prve sekunde na utakmici. Kup je takvo takmičenje da nemate pravo na popravni”, rekao je Novica Veličković u najavi meča.

Trener Partizana Saša Filipovski kaže da njegova ekipa mora da ispravi greške iz prethodnog susreta sa istim rivalom.

“Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u poslednjoj utakmici protiv Borca, kada smo primili previše poena, imali probleme sa igrom 1 na 1 i “pik end pop” igrom, nismo imali rešenja za njihove pokretljive igrače i veliku širinu u napadu”, rekao je Filipovski.

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Nešto stidljivije, Vladimir Jovanović je najavio nastup Mege, a u njegovom timu se „krije“ potencijalni MVP turnira. Filip Petrušev igra u životnoj formi, najzaslužniji je za dobre partije Mege i ovo mu je velika prilika za dokazivanje.

Adut Borca je jedan od najtalentovanijih srpskih trenera nove generacije, Marko Marinović.

„Igramo utakmicu protiv Partizana, institucije srpske košarke. Reč je o dobroj ekipi. Doduše, ove godine nema odlične rezultate kakvi se inače očekuju. Istina, mi smo pobedili dva puta ove sezone, ali samo lud čovek može da kaže da je to bilo normalno i očekivano. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za narednu utakmicu. Svi znaju šta nam se dešava i da nam otkazuju mečeve bukvalno pred početak susreta. Željni smo utakmica i takmičenja, tako da ćemo biti spremni“, naveo je trener Borca.

Radnički iz Kragujevca će kao veteran predvoditi Raško Katić, Mladost iz Zemuna dolazi kao tim koji je hit sezone sa 18-1 u KLS, dok FMP ima tradiciju na ovom turniru i ume da iznenadi.

Kup Radivoja Koraća

četvrtak

15.00 Mega – Mladost

17.00 FMP – Vojvodina

19.00 Partizan – Borac

21.00 Crvena zvezda – Radnički

subota

18.30 Mega/Mladost – FMP/Vojvodina

21.00 Partizan/Borac – Crvena zvezda/Radnički

nedelja

21.00 – finale

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar