Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su MZT sa 80:57 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17), u Skoplju, u meču 14. kola ABA lige.

Zvezda je meč rešila u furioznoj trećoj četvrtini kada je trojkama i čvršćom odbranom uspela da napravi veliku razliku.

PROČITAJTE JOŠ:

Pokazala je i razliku u pojedinačnom ali i u timskom kvalitetu, mada je pošteno reći da je Fakundo Kampaco gotovo sam pokrenuo svoj tim sa tri trojke do konačnih 27:8 za Zvezdu u trećem periodu, posle kog se više nije postavljalo pitanje pobednika.

Zvezda je u prvoj i drugoj četvrtini videla da ovo neće biti baš „šetnja“ Skopljem, protiv najlošijeg tima ABA lige.

Bilo je u startu jasno i da će MZT teško moći do kraja „da živi“ na igri trojice igrača, jer su skoro 20 minuta samo tri igrača Majk Kefi, Vojdan Stojanovski i Dastin Ver, postizali poene.

U Zvezdi se videla velika želja kod Kampaca, koji izostanak u Evroligi nadoknađuje „vatrom“ u ABA ligi.

Nekoliko puta je u njoj „izgoreo“, gubio je lopte koje inače ne bi, ali je generalno bio dobar po napad svog tima. Zato je na kraju i završio kao ubedljivo najbolji u svom timu sa 23 poena i devet asistencija uz sedam skokova. Filip Petrušev je bio drugi najbolji strelac Zvezde sa 13 poena i devet skokova, dok je Luka Mitrović ubacio devet poena.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Nemanja Nedović nije dobio šansu u nastavku pošto nije bilo preke potrebe, dok je Kampaco imao skoro pola sata na parketu, kada već ne može da nastupa u Evroligi.

U ekipi MZT-a, bolji od ostalih su bili Dastin Ver sa 16, Vojdan Stojanovski sa 13 poena, dok su Strahinja Mićović i Majk Kefi ubacili po devet.

Ono što nije valjalo u prvom poluvremenu je šut za tri poena i na izgubljene lopte, kojih je bilo previše protiv ekipe poput MZT-a.

Crveno-beli su pokrenuli točkove svoje igre serijom od šest poena na startu meča, da bi posle šest minuta imali 14:4.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Kampaco je dotle već upisao po nekoliko skokova, asistencija i izgubljenih lopti, dok je Lazarević na asistenciju Luke Mitrovića doneo Zvezdi prvi dvocifreni plus.

Prednost nije dugo potrajala, jer je Vojdan Stojanovski dao dve trojke, Ver se priključio pogocima za dva i tri i začas je bilo 17:15 za Zvezdu.

Da je Ver pogodio šut spolja i na isteku prve deonice, MZT bi završio prvu četvrtinu u plusu.

Što Dastin Ver nije uradio u poslednjem šutu prve, uradio je u prvom šutu druge četvrtine. Nova trojka, samo poen minusa i problemi za Zvezdu.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Duško Ivanović je tražio tajm-aut, a njegovi igrači su zaigrali bolje i odlepili se na šest poena vrlo brzo.

Sjajno proigravanje Kampaca za Kuzmića i zakucavanje centra Zvezde, značilo je povratak prednosti od deset poena – 30:20, na tri minuta pre kraja.

Ni to nije bilo dovoljno da se izbegne drama. Ver i Damjan Stojanovski su završavali akcije, pa je MZT do isteka 20. minuta prišao na samo tri poena zaostatka i dostižnih 36:33 za Zvezdu.

Ono što je Zvezdi falilo u prvom poluvremenu, dobila je u prvom napadu drugog.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Petrušev je poslao povratni pas za Dobrića, Ognjen je dao trojku, a Filip je pod svojim košem izblokirao rivala i iznudio faul.

To je bio samo početak, pošto je Fakundo Kampaco u narednim napadima zatrpao koš MZT-a sa tri trojke.

Začas je Zvezda napravila 14:3 i otišla na 14 razlike i 50:36. Pogodio je nakon toga i Branko Lazić, a pet trojki Zvezde samo u trećem periodu je bilo recept kako da se izađe na kraj sa „žilavim“ domaćinom.

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Mitrović je idealno pronašao Petruševa pod obručem, pa je dao koševe uz faul i iz rolinga za komotnih 61:41.

Na 19 sekundi pre kraja treće četvrtine, Mitrović je ukrao loptu i položio u kontri, pa je svojom serijom od šest poena najavio odrađivanje posla u četvrtoj četvrtini.

A u njoj je Zvezda novim naletom energije Kampaca samo privela meč kraju. U jednom trenutku je Argentinac promašio šut, ukrao loptu, pa dao trojku, a Zvezda je otišla na maksimalnih 71:44.

Od tog trenutka u poslednjih pet minuta drame više nije bilo, iako je MZT uspeo da veže dve trojke zahvaljujući Veru i Mićoviću i da kudikamo ublaži poraz. Zvezda ima 12 pobeda i jednu izgubljenu utakmicu, dok je MZT ostao na dve pobede i ima 12 poraza.


ABA liga, 14. kolo:

Mega – FMP 77:72

MZT Skoplje – Crvena zvezda 57:80

19.00 Partizan – Cibona

Ponedeljak:

18.00 Studentski centar – Zadar

Četvrtak:

Borac – Cedevita Olimpija 74:76

Split – Budućnost 87:85

Standings provided by Sofascore


MZT – Crvena zvezda 57:80 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Dvorana: Sportski centar Jane Sandanski, Skoplje; Sudije: Kardum, Majkić, Mustapić

MZT: Krstevski 0, Bursać 2, Mićović 9, Kefi 9, Robev 2, Mekić 0, Ver 16, D. Stojanovski 5, V. Stojanovski 13, Igitoglu 1; Trener: Dragan Nikolić.

Crvena zvezda: Holand 4, Lazarević 5, Kampaco 23, Mitrović 9, Lazić 3, Dobrić 8, Ilić 5, Nedović 2, Marković 0, Kuzmić 6, Petrušev 13, Bentil 2; Trener: Duško Ivanović.


MZT - Crvena zvezda 57:80 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar