Sotiris Manolopulos Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Veoma bitan meč za obe reprezentacije.

Svim srcem uz Orlove sa MaxBetom.

Trener košarkaške reprezentacije Grčke Sotiris Manolopulos govorio je o tome od koga preti najveća opasnost u redovima Srbije, pred utakmicu kvalifikacija za Mundobasket, koju ove dve reprezentacije igraju u petak od 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne treba da se čuvamo samo Milutinova, iako je on najzvučnije ime u ovom timu Srbije. On je igrač na nivou Evrolige, iako ove sezone njegov tim ne igra ovo takmičenje. Imamo planove za njega, ali i za ostale igrače. Verujem da ćemo biti kompetitivni“, rekao je Manolopulos.

Grčka je već obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo.

„Ovo je poslednja utakmica kod kuće u ovim kvalifikacijama. Već smo ostvarili uspeh, jer smo obezbedili plasman još u novembru. Proces kvalfikacija je veoma težak i zahtevan ali je ovo prava prilika za igrače da pokažu koliko vrede. Imamo 17 igrača, Mancokas je morao da se vrati u Panatinaikos, ali mladi igrači daju sve od seve i zbog toga sam zadovoljan. Teško je napraviti novi tim od tih igrača, ali uradili smo sve što smo mogli i ponosan sam“, zaključio je Manolopulos.

Srbija će obezbediti učešće na Mundobasketu ukoliko pobedi u jednoj od preostale dve utakmice do kraja kvalifikacija protiv Grčke ili Velike Britanije.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić pred utakmicu sa Grčkom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar