Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Svi su fascinirani njegovim igrama.

Nikola Jokić iz meča u meč pomera granice košarke dok istovremeno predvodi Denver ka istorijskoj prvoj tituli u NBA ligi. Nagetsi su sa 108:95 savladali Majami i došli na pobedu do šampionskog prstena pošto u seriji vode sa 3:1, a najefikasniji u toj pobedi je bio Eron Gordon sa 27 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Krilni centar Denvera igra sjajnu seriju, ali ističe da je Jokić lider ekipe i ima samo reči hvale za njega.

„Jokić je neverovatan asistent, on je pravi general na terenu, ima visok koeficijent košarkaške inteligencije i veliko znanje. Nikola vidi potez nekoliko koraka ranije, čita odbranu pre nego što uzme loptu, pre nego što je akcija pokrenuta“, istakao je Gordon.

Kilni centar Nagetsa je istakao koliko je teško braniti Jokića.

„Stalno stavlja defanzivca u tešku poziciju. Ima „smrtonosan“ flouter, ukoliko pokušate to da branite, baciće vam lob, ukoliko i to zaustavite, pronaći će otvorenog čoveka u uglu na šutu za tri poena. Jokić pravi prave odluke, tako je bilo od starta“

Gordon nije propustio priliku da pohvali svoje saigrače.

„Ovako je tim sagrađen, imamo igrače koji će da istupe kad je potrebno. Ponekad neće, a ponekad će biti vaše veče. Ova ekipa ume da pronađe igrača koji ima svoje veče. Ja sam samo hteo da budem dobar za svoje saigrače, znao sam da sam im potreban, bio sam tu za moju braću“, podvukao je Gordon.

BONUS VIDEO Denver razbio Majami i vratio brejk: Dominacija Jokića koja se ne pamti, brutalan tripl-dabl koji je srušio sve rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar