Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović objasnio je da je njegova ekipa samo u prvoj četvrtini imala krizu protiv Mege.

Zvezda je savladala Megu sa 72:53 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i u nedelju od 21 sat će igrati protiv Partizana za trofej „Žućkove levice“.

#related-news_0

„Prošli smo dva koraka, stigli do finala, ne zaustavljamo se tu. Znamo koji nam je cilj bio i pre dolaska ovde. Imamo nešto malo vremena da se odmorimo. Sutra ujutru da spremimo meč u kratkom periodu i da što spremniji i motivisaniji uđemo u finale“, rekao je Mitrović posle polufinala.

Mega je imala priključak samo tokom prve četvrtine, kada su njeni igrači više puta pogađali i iz situacija gde su dobijali faul-koš.

„Imali smo nešto mekši početak i onda se nakon toga uvukla nervoza, što je uobičajeno za ovakav sistem takmičenja, gde možete u jednoj utakmici da ostanete bez trofeja. Sreća, u drugoj smo se konsolidovali odbranu, zaustavili njihovu tranziciju i u tri četvrtine primili oko tridesetak poena i na kraju zasluženo slavili“, kaže Mitrović.

Upitan o tome šta bi moglo da bude presudno u finalu, Luka navodi nekoliko stvari.

„Agresivnost i energija. Trenutna motivacija. Jedan meč, finale, derbi, sitnice će odlučivati“.

Nije siguran hoće li dan odmora viška biti faktor u korist crveno-belih u nedelju uveče.

„To ćemo sutra da vidimo. Nadam se da smo uspeli. Iako prvi nije meč bio bogzna kakav, večeras smo pokazali da imamo energije i snage i da će tako biti i sutra“, zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO Dejan Radonjić viče na igrače

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram