Miško Ražnatović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poznati košarkaški agent, Miodrag Ražnatović, objavio je da je Košarkaška liga Srbije podnela disciplinske prijave protiv 10 klubova zbog kašnjenja u plaćanju članarine.

„KLS je definitivno dodirnula dno i pokazala svima da se neke stvari moraju menjati. Naime, klubovi su dobili rok da plate članarinu do 23. novembra, a juče je direktor lige Leon Deleon podneo disciplinske prijave protiv 10 klubova. Docnja je svega osam dana“, napisao je Ražnatović.

Objavio je i deo odluke na kojoj se vidi da je sporna suma 63.500 dinara – to dovoljno govori o situaciji kada klubovi nisu imali ni ovu sumu da izdvoje.

„Radi pojašnjenja, disciplinskom prijavom se traži kažnjavanje klubova, koji su u ekstremno teškom momentu za sve zadocnili sa isplatom članarine nečuvenih osam dana. I to u trenutku kada su teškoće ogromne za sve, prepoznate od državnih organa, i sprema se nikad veća pomoć klubovima“, dodao je Ražnatović.

Time je aludirao na nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će pomoći Crvenoj zvezdi i Partizanu u košarci, ali i ostalim klubovima.

„Uložićemo 8.000.000 evra u male sportove, od atletika do rvanja, ali i u rukomet, košarku, vaterpolo i odbojku. Svaki klub prve i druge lige dobiće određeni novac. Recimo, svaki rukometni klub prve lige dobiće po 5.000.000 dinara, što za njih nije mali novac. Kad vam se u rukometne klubove slije 1.300.000 evra, to je velika injekcija“, rekao je Vučić sredinom novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar