Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Minesota nije smela da dozvoli Denveru pobedu u trećem meču polufinala Zapada, jer je sada sve moguće, a Nikola Jokić je nanjušio plen i spreman je da ga "pojede".

Denver je slavio sa 117:90, a srpski centar je blistao sa 24 poena, 14 skokova i devet asistencija.

Bilo je jasno od samog starta da će ovo biti meč sa drugačijom energijom, jer su košarkaši Denvera došli fokusirani i spremni za borbu.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Majk Meloun je iskoristio nešto veću pauzu između mečeva i na pravi način je spremio utakmicu zajedno sa stručnim štabom.

Promenio je rotaciju i strategiju Meloun, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Više vremena na terenu provodili su starteri, a rezervisti su dali doprinos kada je trebalo. Bili su željni dokazivanja i šampionski gen koji je usađen već odavno samo se ispoljio na površinu.

Foto: AP Photo/Abbie Parr

Čini se da je Minesotu pojeo pritisak i to što se utakmica igrala pred njihovim navijačima.

Skandirali su na startu, bili glasni, ali njihovi puleni to nisu mogli da isprate. Pobedom bi otišli na 3-0, a svi znamo da se nijedan tim u istoriji nije vratio kada je gubio 3-0 u plej-of seriji.

Možda je i taj podatak bio u glavi ekipi koja do ove utakmice nije imala poraza u plej-ofu.

Nisu bili smireni, žurili su i pravili dosta grešaka, što je Denver znao da iskoristi.

„Mislim da smo igrali mnogo jednostavnije, nismo im dali šansu da budu agresivni. Igrali smo dosta brže, dali smo sebi šansu da igramo bolji napad, nismo gubili lopte, skakali smo, branili se, bili smo agresivniji i to je promenilo igru“, rekao je Jokić posle meča.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Srbin je odgovorio i na pitanje vezano za to što trener Majk Meloun od ekipe traži da se ponaša šampionski.

„Samo da znamo na šta smo spremni, da znamo šta možemo da uradimo, za šta smo sposobni. Znamo da možemo da se vratimo, treba da igramo kao šampioni, da imamo to u glav“, dodao je Jokić.

Da je nešto proključalo u ekipi iz Kolorada videlo se od početka meča, a kad se susret završio Meloun je objasnio odakle je izvukao dodatni motiv za nastavak serije.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

„Nisam bio siguran da li da jednu kompilaciju snimaka pokažemo momcima, zato sam prvo pozvao Deandre Džordana i njemu predočio šta sam napravio. Kad je pogledao, rekao je: „Moramo ovo da im pustimo“. Bio je to dvominutni kolaž svega onoga što su viđene košarkaške glave u ovoj državi govorile posle prve dve utakmice, a znate i sami ko su ti ljudi. Govorli su da je serija gotova, da je sa Denverom svršeno, da više nismo moćni, da je Minesota bolji tim“, emotivno je nabrajao strateg Nagetsa.

Kad su to videli, kad su shvatili poruku, njegovi izabranici su se razleteli terenom.

„Ne kažem da svi kritičari u pravu, niti da pokušavam da ih sad ućutkam, jer bih verovatno i ja posle prve dve utakmice isto pričao. U početku nisam želeo te snimke da pokažem svlačionici, pošto me u najvećem broju slučajeva baš briga šta kažu ti ljudi (stručnjaci, op. au), ali sam smatrao da će to podići entizijazam ekipi, da će probuiti nešto u mojim igračima, da će posle takvih reči kazati sami sebi da ne odustajuu. Ako to ne utiče da se takmičar u njima probudi, ne znam šta će“, dodao je Meloun.

Džamal Marej na meču Denvera i Minesote
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Samo se jednom u istoriji franšize Denver Nagetsa desilo da pobede sa više od 27 razlike neku ekipu na gostovanju u plej-ofu NBA lige.

Naime, Denver je 2009. pobedio Šarlot Hornetse u četvrtoj utakmici prve runde sa 121:63 i tako je postavio rekord franšize. Tako da je ovaj trijumf umalo ušao u istoriju Denvera.

Denver će pokušati da izjednači na 2-2 u seriji tokom noći između nedelje i ponedeljka (02.00).

BONUS VIDEO Nikola Jokić posle osvojene treće MVP titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar