Foto: Tanjug / AP Photo/Marta Lavandier

Košarkaši Majami Hita pobedili su Milvoki Bakse u četvrtom meču prve runde plej-ofa zapada NBA lige sa 119:114.

Majami je napravio novo veliko iznenađenje i savladao je pretprošlogodišnjeg šampiona NBA lige, te poveo sa 3:1 u seriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji tim istočne konferencije u regularnom delu sezone je sada pred ispadanjem, osim ako ne uspe da napravi čudo i dobije tri meča zaredom.

Nije mu pomogao ni sveže oporavljeni, ali još roviti Janis Adetokumbo koji se posle teškog pada na startu serije, vratio i isporučio tripl-dabl sa 26 poena, deset skokova i 13 asistencija.

Ništa nije moglo da zaustavi Džimija Batlera koji je meč završio sa 56 poena, devet skokova i dve asistencije u dresu Majamija.

Batlera je pogodio skoro sve što je šutnuo ka košu, pa su mu lopte ispaljene 28 puta, 19 puta prolazile kroz obruč.

Bam Adebajo ga je pratio sa 15 poena i osam asistencija, Kejleb Martin je ubacio 12 poena i imao je devet skokova, dok je Gejb Vinsent imao deset poena.

Na drugoj strani je Bruk Lopez sa 36 poena bio najbolji u Baksima, a po 14 poena su još imali Džru Holidej i Kris Midlton.

Jedan od šuteva koje je Batler ispalio na kraju je rešio pitanje pobednika, pošto je Džimi dao trojku za 113:109 na minut pred kraj.

Foto: Tanjug / AP Photo/Marta Lavandier

Milvoki je dotle imao svojih dobrih perioda, ušao je u meč serijom 7:0, Majami je već tokom prve četvrtine gubio sa 17:5, ali je posle 12 minuta prišao na prihvatljivih pet poena minusa, da bi do poluvremena kaskao sedam.

Milvoki je tokom treće vratio dvocifrenu prednost, imao je u jednom trenutku i 15 poena viška, pre nego što je u četvrtoj doživeo totalni brodolom.

Baš posle trojke Grejsona Alena za 92:78, uzvratio je Kajl Lauri dobrim potezom, Martin je ubacio trojku, Vinsent polaganje, a Lauri je opet bio precizan za dva.

Foto: Tanjug / AP Photo/Marta Lavandier

Nadovezali su se Džimi Batler dugom dvojkom i košem uz faul i Adebajo da bi prednost Milvokija na nešto manje od pet minuta pre kraja bila 101:96.

Batler i Martin su to obrisali sa linije penala, a Džimi je zakucavanjem doneo prednost svom timu 102:101, a onda dvema trojkama u poslednja dva minuta rešio meč.

Naredni se igra za dva dana u Milvokiju koji će imati šansu da kod kuće produži seriju.

BONUS VIDEO: Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar