Srbija vs Portoriko Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srpski košarkaš Nikola Milutinov kaže da je utakmica protiv Portorika put kojim nacionalni tim treba da ide pred veliko takmičenje.

„Orlovi“ su u sredu uveče pobedili Portoriko sa 110:75 u Beogradskoj areni i time završili poslednju proveru pred odlazak u Kinu na još dva pripremna meča i onda Mundobasket na Filipinina.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola je u okršaju s Portorikom, protivnikom i u grupi na Mundobasketu bio jedan od najefikasnijih sa 15 poena.

„Vidim da smo dosta napredovali u odnosu na neke prethodne utakmice, stvarno smo odigrali na veoma visokom nivou danas i samo tako treba da nastavimo“, rekao je Milutinov posle Portorika.

Protiv Kine naš tim igra 20. avgusta, protiv Brazila dan kasnije, a put Šenžena kreće već u četvrtak u popodnevnim satima.

Prokomentarisao je i činjenicu da će spisak morati da se skrati još pre početka prvenstva pošto je u protokolu za meč sa Portorikancima bilo 14 igrača.

„Pa, koliko sam čuo ići će 13 igrača, znači imaćemo više košarkaša u rotaciji što je dobro jer će imati vremena i za odmor i za trening. Videćemo šta nas čeka“, kaže centar „orlova“.

Selektor Svetislav Pešić je kasnije potvrdio da Nikola Topić, koji je debitovao protiv Portorika za seniore, neće ići u Kinu i samim tim ni na Filipine, dok će konačan spisak saopštiti 48 sati pre prvog meča zakazanog za 26. avgust (14.00, Kina).

„Stvarno je super, atmosfera je neverovatna ove godine i drago mi je da je tako, što samim tim govori koliko smo zajedno“, naveo je Milutinov.

BONUS VIDEO: Izjava Marinkovića posle pobede nad Portorikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar