Milan Radovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Komemoracija povodom smrti čuvenog košarkaškog asa Dejana Milojevića održana je u subotu od 12 časova u Skupštini grada Beograda, a emotivan govor održao je i njegov veliki prijatelj Milan Radovanović.

Dejan Milojević je preminuo 17. januara u američkoj državi Juta tokom privatne večere pred utakmicu svojih Voriorsa i Juta Džeza u okviru NBA lige.

Srbin je bio jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaških trenera. Bio je poznat kao jedan od retkih stručnjaka iz Evrope koji je radio u NBA klubu, dok je u svetu bio poznat po radu sa mladim igračima.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam jedan od Dekijevih saigrača, prijatelja, kumova. I govorim u ime svih nas njegovih, mnogo nas je. Nemoguće je opisati ga u malo reči i istaći sve njegove vrline, dela. Prepoznao sam njegovu strast, liderstvo, ponos i devizu – Samo napred, bez predaje. Povezala nas je vizija Miše Lakića da mali klub postane veliki. Priča koju nigde nisam sreo.

Imao je neverovatan uticaj na ljude. Voleo sam sve što je njegovo, a taj krug stalno se povećavao. Delio je osmeh, ljubac i niko ga nikad nije zaboravio. U svakoj sredini je sklapao čvrsta prijateljstva. Čovek sa stavom, koji je uvek govorio direktno. Uvek je čvrsto stajao na zemlji i sprovodio svoj plan. Želeo je da bude selektor i da razvije košarkašku akademiju – nažalost to nije ostvario.

Krčio je put uspeha, držeći porodicu čvrsto uz sebe. U mnogo stvari je bio poseban. Bio je ujedinitelj i teško ga je svojatati. Voleli su ga saigrači, njegovi igrači i treneri. Da li je sličajnost da ga toliko poštuju u Americi, da se namesti utakmica Partizan – Mega, Mega – Budućnost. Njegova želja je bila da se ujednimo. Simbolika je što je njegova sahrana u ponedeljak na crveno slovo. Uvek ćemo te se sećati i bićeš deo nas, počivaj u miru, i neka ti je večna slava“, rekao je Radovanović.

Komemoraciji su, osim porodice i prijatelja, prisustvovali i brojni ljudi iz sveta košarke. Tu su bili i Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Dejan Bodiroga, Ostoja Mijailović, Duško Vujošević, Aleksandar Džikić, Milenko Tepić, Dejan Tomašević, Vule Avdalović, Miodrag Ražnatović, Veselin Petrović, Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Milenko Topić, Vlade Đurović, Igor Rakočević, Novica Veličković…

BONUS VIDEO UŽIVO sa Milošem i Oliverom posle meča Crvena zvezda – Žalgiris

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare