Milan Gurović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs; printscreen/x.com/idusaitelo

Skandal posle meča na završnom turniru juniorske Kvalitetne lige Beograd, na kom su nastupali KK Real i KK Vizura, dobio je epilog.

Disciplinski organi KSB i KSS su doneli odluke o kaznama, koje su dobili Milan Gurović, pojedini igrači oba tima, ali i Real kao domaćin utakmice.

Košarkaška javnost bila je sredinom maja zgranuta dešavanjima na pomenutoj utakmici, pošto je došlo do fizičkog sukoba između igrača, pojedini navijači su uleteli na teren, a onda se pojavio i Milan Gurović, koji je učestvovao u obračunu u kom su se našla i maloletna deca.

PROČITAJTE JOŠ:

Komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB, Marko Strika, odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

Milan Gurović, prvi čovek Košarkaškog kluba Real Beograd, kažnjen je suspenzijom od šest meseci i u narednom periodu neće moći da vodi ekipu. Takođe, proslavljeni srpski reprezentativac moraće da plati i novčanu kaznu u iznosu od 250.000 dinara.

Real Beograd kažnjen je po još nekoliko parametara:

– sa 30.000 dinara zbog slabe organizacije utakmice i nedovoljnog broja redara

– sa 50.000 dinara zbog slabe organizacije utakmice – nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice, a pre početka utakmice, nadležnom MUP-u

PROČITAJTE JOŠ:

– sa 70.000 dinara zbog slabe organizacije utakmice – ulazak navijača na teren po završetku utakmice, a pre potpisivanja zapisnika

– sa 100.000 – jedinstvena novčana kazna

Kažnjena su i tri igrača Reala – Vukman Gurović, Milanov sin, Simon Majok i Tadija Stevanović. Sva trojica su učestvovala u tuči i skandalu, ali su Gurović i Stevanović kažnjeni tromesečnom suspenzijom, dok je Majok izbačen iz košake na četiri meseca, verovatno zato jer je započeo fizički obračun. Takođe, mlađi Gurović i Stevanović moraju da plate po 18.000, dok je Majok prošao još gore – 30.000 dinara.

Kažnjena su i tri igrača Vizure – Strahinja Bogdanović, dva meseca suspenzije i 18.000 dinara, Đorđe Antić sa tri meseca i 18.000 dinara i Nikola Vasić, tri meseca i 24.000 dinara.

Svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom disciplinskom organu u roku od 8 dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar