Foto: Starsport

Srbi Atamanu nikada neće zaboraviti teške reči

Vladimir Micov, nekadašnji košarkaš i reprezentativac Srbije, govorio je u jednom gostovanju o čuvenoj utakmici Galatasaraja i Crvene zvezde pre koje je ubijen navijači crveno-belih Marko Ivković Jagoda.

Utakmica je odigrana u Istanbulu 2014. godine, a pre nje izbili su neredi i velika tuča navijača, u kojoj je pomenuti mladić izgubio život.

PROČITAJTE JOŠ:

Tadašnji trener Galatasaraja bio je Ergin Ataman i tom prilikom je nazvao navijače Zvezde „teroristima“, a Micov je objasnio kako je sve izgledalo, pošto je bi član Galatasaraja.

„Ja tu utakmicu nisam odigrao jer sam imao pre toga malu operaciju, ali svi smo živeli blizu i uvek dođemo ranije. Ja sam došao sat vremena ranije kao i Ataman. Bilo je dosta navijača, bilo je raznih informacija u medijima, pa sam video da je došlo baš mnogo naših navijača u Istanbul autobusom. Slikali su se po gradu, bili pod dejstvom alkohola, što je naravno normalno. Rekao mi je generalni menadžer Galatasaraja da navijači nisu imali karte i tražili su ih, klub je rekao da ne mogu sada da im garantuju bezbednost, da mora da se obezbedi sve, da postoji procedura i tako dalje… Oni su došli ispred hale i tu je krenula frka. Ataman dolazi pred utakmicu i video je tu gužvu i nažalost to rekao… Daleko da branim čoveka, ali on nema ništa protiv Srba“, rekao je Micov u podkastu „Alesto“.

Vladimir Micov, Foto: Starsport

Ističe da Ataman ne mrzi Srbe, te da je i sada u njegovom timu Vasilije Micić, sa kojim ima odličan odnos.

„I sad ima Vasu Micića, imao je Mačvana, Ercega, mene… Pa, ljude sa Balkana i zaista nema ništa protiv nas. I još mu je Miško menadžer. Nije da mrzi Srbe. Jednostavno, jezik mu je bio brži od pameti i nije video šta se desilo, video je samo frku. Desi se tuča, ali ubistvo ne. I to je izgovorio što je izgovorio i od tada su ga uzeli na zub… Mene i Ercega su pitali da se potom slikamo sa zastavama Srbije i Turske, uradili smo to jer znam njegovo mišljenje o našem narodu, ali to što je izgovorio nije primereno. Ipak, nije video to što se desilo“, istakao je bivši srpski reprezentativac.

Ataman je i dan-danas meta uvreda navijača Crvene zvezde, koji mu verovatno nikada neće oprostiti pomenute reči.

BONUS VIDEO Haos na turskom derbiju Evrolige – Ataman pobegao sa terena pre kraja meča, umalo i velika tuča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar