Vasilije Micić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Srpski i bugarski košarkaš nisu idealno počeli u NBA ligi.

I Vasilije Micić i Saša Vezenkov su prethodnih sezona nosili epitete najboljih košarkaša na evropskom kontinentu.

PROČITAJTE JOŠ:

Vezenkov je MVP bio prošle sezone, Micić je bio najkorisniji u sezoni 2020/2021 i uz to je dvaput osvajao titulu prvaka Evrope sa Anadolu Efesom.

Sve to nije bilo dovoljno da u NBA ligi dobiju veću šansu od samog starta, pa Vasa prosečno igra tek desetak minuta za Oklahomu Siti Tander, a Vezenkov koji minut više.

Bugarin je odigrao sedam utakmica za Sakramento Kingse, dok je Srbin upisao samo tri nastupa za Oklahomu od početka sezone. Saša je baš u pobedi nad Oklahomom ovog vikenda imao svega osam minuta na parketu, a Micić nijedan, jer je poslednji put oblačio dres pre devet dana.

To je probao da objasni Majk Džejms, američki košarkaš i zvezda Monaka, koji je jedno vreme proveo i u NBA ligi.

„NBA se vrti oko toga ko dobije šansu i kako se uklopi. Nije to do košarke“, rekao je Džejms na društvenim mrežama. Reagovao je upravo na objavu da u sudaru dva MVP-ja Evrolige jedan odigra osam minuta, a drugi ni 60 sekundi na terenu.

Micić ima tek 3,3 poena po meču za Oklahomu do sada, a uz to ima i 2,3 asistencije, uz veoma dobar procenat šuta za tri poena (40%) na, doduše, malom uzorku. Vezenkov u proseku ima 5,6 poena i dva skoka po meču.

BONUS VIDEO: Hrvatski ministar unutrašnjih poslova o napadu na delegaciju KK Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar