Foto: Cedevita Olimpija / Aleš Fevžer

Kodi-Mekintajer sa zvukom sirene doneo pobedu Cedeviti Olimpiji koja je ostala u trci za plej-of, dok su se Podgoričani ovim porazom praktično oprostili od prvog mesta.

Bez obzira što je bilo „hladno“ na praznim tribinama „Stožica“ zbog opasnosti od širenja koronavorusa, na parketu je rasla temperatura sa približavanjem kraja meča…

Imali su domaćini priliku da koji minut ranije eskiviraju neizvestan finiš. Pošto je primakaao Budućnost na samo 77:78, Ivanović je neoprezno napravio nesportski prekršaj na Kodijem Milerom-Mekintajerom koji je već tada mogao da reši pitanje pobednika.

Bio je polovično uspešan sa linije slobodnih bacanja (79:77), a Blažič neoprezan u dodanom napadu, dozvolivši Kobsu da mu ukrade loptu. Nije ništa drugo preostalo slovenačkom reprezentativcu nego da napravi prekršaj, nadajući se da će Amerikanac promašiti bar jedan penal posle čak sedam uspešnih. Kobs se nije pokolebao (79:79).

Ostavio je „zmajčekima“ 19,6 sekundi nade da završe meč u regularnom delu. Ispostavilo se sasvim dovoljno njegovom zemljaku Mileru-Mekintajeru…