Foto: Miroslav Todorović/Starsport

Košarkaši Mege savladali su Partizan u prvom meču polufinalne serije košarkaške Superlige Srbije rezultatom 94:86 i tako poveli sa 1-0 u seriji.

PROČITAJTE JOŠ...

Mega je na samom početku nametnula svoj ritam, preko Marka Simonovića i Filipa Petruševa napravila temelj za seriju od 7-0 i od 7:6 došla do 14:6, da bi nakon osam vezanih poena Malkolma Kazalona uspeli da dođu i do 25:9. i tu prednost su sa čuvali do samog kraja četvrtine, koju su rešili u svoju korist 34:18.

Partizan je preko Ognjena Jaramaza uspeo da se vrati i smanji na 46:39, ali je Mega uspevala da bez većih problema čuva vođstvo.

Tako je bilo sve do sredine druge četvrtine, kada su Rade Zagorac i Novica Veličković vezali pogođene trojke (53:49), a potom je potogkom Džošue Perkinsa rezultat ponovo smanjen na 58:55.

Ipak, Mega je preko Petruševa, Dragana Milosavljevića i Boriše Simanića, uz sjajnog Kazalona, stigla do novih +15 u završnici treće četvrtine (75:60), potom otišli i na 77:60, pa je pitanje pobednika izgledalo kao već tada rešeno.

Da nije tako pokazali su igrači Partizana. Uspeli su izabranici Aleksandra Matovića da iskoriste blago opuštanje igrača Mege, priđu poenima Nemanje Dangubića, Erika Mike i Jaramaza na 80:75, ali su Petrušev i Kazalom trojkom definitivno prelomili meč u korist Mege, a „tačku na i“ stavio je Petrušev vezavši pet poena, prvo košem uz faul, a potom i zakucavanjem na asistenciju Novaka. Mega je tako povela 1-0 u seriji.

Koliko je Mega bila dominantna pokazuje i i to što je Partizanova najveća prednost bila jedan poen, i to početkom meča, dok je Mega išla do +17.

Po mnogima najtalentovaniji košarkaš Srbije briljirao je sa 22 poena, osam skokova, dok je Malkolm Kazalon ubacio jedan više. Kod Partizana sjajan je bio Mika sa 22 poena i 11 skokova, Rade Zagorac je brojao do 20, Jaramaz je ubacio 16.

Drugi meč na programu je 3. juna, a domaćin je Partizan. Pobednik iz ove serije u finalu će odmeriti snage sa boljim iz duela Crvena zvezda – Borac. Serija između crveno-belih i ekipe iz Čačka bi trebalo da počne u petak.

Superliga KLS, polufinale

Mega – Partizan 94:86 (34:18, 16:24, 25:18, 19:26)

Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Siniša Prpa; Dvorana: Mega Factory

Mega: Petrušev 22, Tepić 5, Simonović 10, Cerovina, Kazalon 23, Kljajević, Momirov, Novak 5, Matković 10, Milosavljević 13, Simanić 6, Langović

Partizan: Mika 22, Dagubić 10, Jaramaz 16, Janković, Trifunović 2, Zagorac 20, Petrović, Pejdž 6, Stepanović, Miletić, Veličković 7, Perkins 3

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar