Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Mega Sokerbet sa 78:75 (15:16, 22:29, 21:18 20:12) u humanitarnom prijateljskom meču odigranom u "Dvorani mira i prijateljstva" u Atini.

Povod je bila borba protiv koronavirusa, a jedna od pozitivnih posledica je donacija 30.000 maski za grčku organizaciju ELEPAP, koja se bavi osobama sa hendikepom.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos je rešio meč u drugom poluvremenu pošto je Mega bila bolja i čuvala prednost sve do 33. minuta, a u više navrata je vodila i sa 11 razlike.

Grci su u četvrtoj četvrtini uspeli da preokrenu, iako su drugo poluvreme igrali bez Kostasa Slukasa. Tokom prvog dela srpski tim je do dvocifrene prednosti prvi put stigao u drugom periodu kada je bilo 33:22.

Olimpijakos je do pred poluvreme prepolovio taj zaostatak, ali je Mega trojkom u poslednjim sekundama otišla na +8.

Time se pohvalila i na društvenim mrežama, ali nije izdržala do kraja, pa je Aleksandros Nikolaidis trojkom za 78:71 praktično rešio pitanje pobednika. Megu su predvodili Marko Simonović i Malkom Kazalon, a tu je bio i Filip Petrušev.

Simonović je bio najefikasniji sa 26 poena (10 skokova), Kazalon je dodao 18, a dvocifren je bio i Petrušev sa 20 poena i 10 skokova. U pobedničkom timu se istakao Saša Vezenkov sa 20 poena i šest skokova, dok je Aron Harison postigao 11 poena.

Da podsetimo, za ovaj meč se znalo mesec i po dana unazad, a inicijativu je pokrenuo Olimpijakos. Grci su tokom druge polovine novembra, s tim u vezi, predstavili Megu kao klub koji je iznedrio brojne NBA igrače, između ostalih i Nikolu Jokića, najboljeg centra na svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar