Foto: Starsport

Trener košarkaša Borca Marko Marinović rekao je da veruje da njegov tim može da odigra ravnopravan meč protiv Igokee ako bude na približnom nivou kao protiv Krke.

PROČITAJTE JOŠ

„Neće nam biti lako protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u regionu. Očekuje nas težak zadatak, ali sigurno je da se nećemo predati. Ako budemo na približnom nivou kao protiv Krke, mislim da možemo da odigramo ravnopravnu utakmicu“, rekao je Marinović, prenosi klub.

Košarkaši čačanskog Borca dočekuju u subotu Igokeu u utakmici 22. kola ABA lige.

Borac je trenutno pretposlednji tim lige sa pet pobeda i 14 poraza, dok je Igokea treća sa skorom 16/4.

„Očekuje nas meč protiv ekipe koja, po mom mišljenju, igra fenomenalnu timsku košarku. Sjajno je vođena od strane trenera Bajića. Igokea igra vrhunski, vidi se hemija u ekipi, što je možda njen najveći kvalitet. Uostalom, sve što sam rekao potvrđuje trenutno stanje na tabeli“, rekao je Marinović.

Košarkaši Borca su u prethodnom kolu pobedili Krku u Novom Mestu, a Marinović smatra da je to „najbolje odigrana utakmica ovoj sezoni, barem što se tiče defanzive“.

„Pobeda nad Krkom je mnogo bitna, ali ništa ne rešava. Moramo da nastavimo da radimo i da se okrenemo narednim utakmicama. Dosta dobrog smo uradili u Novom Mestu, ali u suštini ništa, jer ima još puno da se igra. Ne zadovoljavamo se samo ovom pobedom, već će nam ona biti podstrek za utakmice koje slede“, naveo je Marinović.

Od utakmice sa Krkom za Borac je krenuo period u kom će odigrati nešto više mečeva nego što je navikao. Mnogi od njih biće ključni za opstanak Čačana u ABA takmičenju.

„Pripremamo se za ono što nam sledi najbolje što možemo. Ostaje nada da će nas sve zdravlje poslužiti i da ćemo odigrati utakmice koje nas očekuju i da neće biti potrebe za novim odlaganjem. Na kraju krajeva, svi smo se uželeli izazova, tako da uvek sa nestrpljenjem čekamo novi duel“, zaključio je Marinović.

Utakmica Borac – Krka igra se u subotu  od 19.00.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar