Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iskreno posle poraza

Srpski bek Vanja Marinković bio je vidno razočaran nakon poraza u finalu Mundobasketa od Nemačke rezultatom 83:77.

Imala je Srbija šansi u finalu, na poluvremenu je bilo nerešeno, ali je Nemačka prelomila u trećoj četvrtini, kada je stekla dvocifrenu prednost.

„Imamo za čim da žalimo. Srebro se dobija, a zlato se osvaja. Veliki turnir za sve nas, počev od Bogdana Bogdanovića. Čestitam svima, kao i stručnom štabu. Dali smo maksimum, mogli smo da budemo sa svojima ovog leta, okupili smo se u julu u Staroj Pazovi. Na kraju se sve isplatilo, moglo je ovo odličje da bude malo sjajnije. Igrali smo finale protiv Nemačke. Veliki je ovo uspeh, ali imamo za čime da žalimo. To je sport“, počeo je Marinković.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi igrči Srbije bili su veoma emotivni nakon finala.

„Utučeni smo zbog poraza, emocije nas drmaju, to je normalno. Treba da budemo ponosni i srećni. Glava gore, što bi rekao Kari“.

Drugo poluvreme je pripalo Nemcima, koji su imali više želje i energije u nekim momentima.

„Kao da smo malo pali na ovom meču. Više su grizli od nas, iskren da budem. Tako sam ja video, možda grešim. Izašli su bolje od nas u drugom poluvremenu“, dodao je Vanja.

Povreda Ognjena Dobrića u drugom minutu je mnogo toga poremetila.

„Šegi (Dobrić) je važan igrač za naš tim. Povredio se u drugom minutu, hteo je da se vrati. Pokušao je, vozio je bicikl u poluvremenu. Nije mogao“.

Srbija pre početka turnira nije bila među 10 favorita prema listi koju je objavila FIBA.

„Da nam je neko rekao 26. jula da ćemo biti na Olimpijskim igrama bez kvalifikacionog turnira i da ćemo nositi srebrnu medalju oko vrata, ne znam… Bila je na početku turnira FIBA rang lista, Srbija nije bila u top 10, možda bi trebalo da je prave opet“, zaključio je Marinković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar