Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Nova era, moderne tehnologije, društvene mreže, sve to je omogućilo da gotovo sve može da bude tema razgovora za gotovo svakoga, te uvelo pojam "smatranja" u centralni deo javnog diskursa.

Ponekad bez osnova, ali su ponekad sve stvari na mestu, samo što je lako uvesti pitanje kredibiliteta osobe koja iznosi nekakav sud o nečemu.

PROČITAJTE JOŠ

Stiven A. Smit, komentator ESPN, poznat je po svojim tvrdim stavovima koje iznosi često i na duhovit način, ali je samo to, komentator, ne bivši igrač, ne bivši trener…

I to smeta pojedinim bivšim NBA igračima, poput Stefona Marberija.

„Kada slušate Krisa Vebera ili Kenija Smita, čak i Čarlsa Barklija, vi slušate ljude koji pričaju o košarci jer vide sve i znaju o čemu pričaju, bili su igrači, bili su na terenu, znaju šta se zapravo dešava tamo“, naveo je Marberi.

A potom je pomenuo Smita i njegovog kolegu Šenona Šarpa.

„Oni da pričaju o igri? Za mene, to je uvreda za sve koji slušaju. Oni ne razumeju…“

Marberi greši, Smit je igrao košarku na koledžu, a kasnije je odlučio da krene drugim putem.

„Šta kao, nešto ste uradili na nekom nivou, a onda komentarišete nivo do koga niste stigli? Tako? Ne, ne može… Ima problem sa tim, ne možeš da pričaš o tome, a da nisi bio tu. Možeš da daješ svoje mišljenje, ali ne znaš šta se dešava. Ako nikada nisi imao seks, znači nevin si, ti ne možeš da mi pričaš o tome kako je imati seks. Hajde da budemo realni, jednostavno je“, istakao je Marberi.

Kontroverzni košarkaš je zbog svog ponašanja praktično bio izopšten iz NBA lige, ali je svoj put pronašao u Kini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar