Sastanak Božidara Maljkovića i Zorana Savića
Foto: OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je Zorana Savića, nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i jednog od naših najtrofejnijih igrača.

Savić je bio i deo sastava Jugoplastike koji je kao trener predvodio Maljković, a koji je dominirao širom Jugoslavije i Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su pričali o toj generaciji, ali i o košarkaškim aktuelnostima, budući da je Savić preuzeo funkciju sportskog direktora u KK Partizan.

Savić je nastupao za Čelik iz Zenice, tim iz druge lige Jugoslavije, kada ga je Božidar Maljković „otkrio“ i doveo u Jugoplastiku.

Savić je u debitantskoj sezoni u Jugoplastici osvojio trofeje u svakom takmičenju u kom je klub igrao (kup Jugoslavije, Prvenstvo i odbrana titule prvaka Evrope u finalu protiv Barselone).

Nakon Jugoplastike Savić je izgradio internacionalnu karijeru nastupavši za Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju i Efes Pilsen.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu svetskog šampiona, tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro, 1996. godine u Atlanti.

Već dugo je i sportski funkcioner koji će u Partizanu probati da vrati bar deo starog sjaja, s obzirom na to da su crno-beli odigrali do sada jednu od najlošijih sezona godinama unazad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar