EPA-EFE/MARK EVANS

Pozitivna je bila selektorka.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije bila je u prvom šeširu na žrebu grupa za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu.

Izabranice Marine Maljković su obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo preko grupe E u evropskim kvalifikacijama, gde su bile bolje od Hrvatske i Bugarske.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će na Evrobasketu igrati u grupi D zajedno sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom, i može se reći da će naše košarkašice imati možda i najtežu grupu na šampionatu.

Maljković je odlučna da Srbija ponovo napravi dobar rezultat na Evrobasketu.

„Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti. Kada igrate veliko takmičenje kao što je Evrobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira. Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili. Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat.

Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliki podršku sa tribina“, rekla je selektorka Maljković.

BONUS VIDEO Marina Maljković posle poraza od SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar