Foto: Peđa Milosavljević/ STARSPORT

Duel Makabija i Baskonije, planiran da se izmesti u Beograd zbog novoustanovljenih propisa u Izraelu kako bi se umanjio rizik od širenja koronavirusa, mogao bi ipak da bude odigran u Tel Avivu.

Prva indirektna naznaka vraćanja stvari na pređašnje stanje, odnosno da će vlasti dopustiti da se meč „vrati“ iz Beograda u Tel Aviv, bila je derbi nacionalnog šampionata između jerusalimskog Hapoela i Makabija (98:87) odigran u nedelju pred skoro 9.000 gledalaca iako su zabranjena okupljanja u svim, zatvorenim i otvorenim objektima kapaciteta većih od 5.000 mesta.

Druga naznaka je takođe dozvola da četvrtfinalni meč Kupa Izraela između fudbalera Makabija iz Haife i Hapoela iz Biršibe koji se igra u ponedeljak, može da prati maksimalno 18.000 gledalaca na stadionu „Semi Ofer“ kapaciteta nešto vše od 30.000.

Za sada nije poznato kada će odluka o tačnoj lokaciji evroligaškog meča Makabi-Baskonija (12. mart) biti doneta ni koliko bi navijača moglo da bude prisutno u dvorani „Jad Elijahu“ i u kojoj formi. Pominje se mogućnst da bi prvi redovi bili prazni, dok bi ekspedicija Baskonije bila izolovana sve vreme, osim tokom meča.