Foto:FoNet/Evroliga

Košarkaši Anadolu Efesa na krilima Vasilija Micića savladali su Barselonu, dok je Valensija bila bolja od ekipe CSKA u okviru 24. kola Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ...

Micić je protiv ekipe iz Katalonije ubacio 26 poena, uz pet asistencija i tri skoka, i bio najzaslužniji za tesnu ali veliku pobedu svog tima od 88:86.

Efes je vodio tokom čitavog toka meča, imali su u nekoliko navrata i dvocifrenu prednost (najviše 13 poena, 80:67 četiri minuta pre kraja), ali su Katalonci uspeli da se vrate u igru, i trojkom Vestermana na 16 sekundi pre kraja priđu na samo dva poena minusa.

No, vremena za preokret nije bilo, Efes je uspeo da dođe do poena sa penala upravo preko Micića, povede 88:84, pa je Mirotić uspeo samo da smanji na minus od dva poena.

Šejn Larkin je dodao 19 poena, dok je Katalonce predvodio Mirotić sa 24 poena.

O kvalitetu njegove partije dovoljno govori to što su na zvaničnom nalogu Evrolige Micića opisali jednostavno kao – magičnog;

U drugom meču večeri CSKA je nakon dva produžetka poražen od Valensije u Španiji. Valensija je vodila tokom većeg dela prvog poluvremena, ali je CSKA u drugom uspeo da dođe do egala, a obe ekipe su propustile šut za pobedu u samoj završnici regularnih 40 minuta.

Kako ni nakon dodatnih pet minuta nije bilo pobednika, meč je produžen za još pet, a tamo je Kalinić 44 sekunde pre kraja postavio konačnih 105:103.

Kalinič i Prepelič su brojali do 22 u Valensiji, a kod CSKA najbolji je bio Majk Džejms sa 37 poena.

Evroliga, 24. kolo:

Barselona – Efes 86:88

Valensija – CSKA

Petak:

18.45 Fenerbahče – Zenit

20.00 Olimpijakos – PAO

20.30 Bajern – Alba

20.45 ASVEL – Armani

21.00 Real Madrid – Baskonija

Otkazano:

Žalgiris – Crvena zvezda

Makabi – Himki

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar