Foto: Seskimphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Pobeda Bešiktaša.

Košarkaši Bešiktaša, predvođeni srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem, došli su do pobede u velikom derbiju protiv Fenerbahčea na domaćem terenu (68:64) u okviru turske Superlige.

Pročitajte još

Meč je obeležio incident u kom su navijači pogodili košarkaša gostiju, Jama Madara, nekim predmetom u glavu, nakon čega je bivši igrač Partizana pao na zemlju. Ukazana mu je pomoć, ali je morao da izađe iz igre. Alimpijević je smirivao navijače nakon nemilih scena, a pridružio mu se i Dimitris Itudis, trener Fenerbahčea. Sve ovo se dešavalo tokom druge četvrtine.

Tokom većeg dela utakmica domaći tim je održavao prednost, a na poluvremenu je ona bila sedam razlike. U nastavku je Fenerbahče uspeo da malo spusti razliku, ali ništa više od toga, te je Bešiktaš došao do pobede.

Najefikasniji na utakmici bio je Najdžel Hejs sa 18 poena, ali i osam skokova. Njega je od saigrača pratio Sertač Šanli sa 14 poena i 10 skokova, dok su u pobedničkom taboru najefikasniji bili Derek Nidham sa 15 poena i Jigit Arslan sa 14.

Alimpijevićev Bešiktaš nastavio je sa dobrim partijama. Ovaj tim nalazi se na četvrtom mestu na tabeli Superlige Turske sa sedam pobeda i četiri poraza.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar