Luka Dončić
Foto: Tanjug/AP Photo/Kyle Phillips)

Košarkaši Dalasa napravili su brejk u Oklahomi sa 119:110 i za 1-1 u seriji koja bi potencijalno mogla da bude jedna od najboljih u ovogodišnjem plej-ofu.

Ovog puta je okršaj dva MVP kandidata pripao slovenačkom plejmejkeru koji je susret završio sa 29 poena, 10 skokova i sedam asistencija za čak 41 minut na parketu.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo isti broj minuta je imao i Šej Gildžus Aleksander, drugi u glasanju za MVP, a upisao je 33 poena, 12 skokova i osam asistencija. Njih dvojica su čak često imali direktan duel, a Dončić je u jednom trenutku šepao zbog udarca u desno koleno i levog koje je krvarilo.

„Mislim da je ovo bila jedan od najtežih mečeva koji sam morao da igram. Borio sam se sa svim i dao sve od sebe da moj tim pobedi“, rekao je Dončić kog su Tanderi u prvom meču zadržali na samo 19 poena uz očajan šut 6/19.

Ovog puta je pogodio 11 šuteva iz 21 pokušaja, a imao je česte razgovore sa sudijama. U jednom trenutku je publika počela da mu zviždi zbog toga, a to mu je pomoglo da pronađe dodatnu brzinu.

„To je sjajno za mene. Volim to“, poručio je Dončić.

Začinio je meč kada se direktno verbalno obračunao sa jednim pojedincem.

Pi Džej Vašington je dodao 29 poena uz 11 skokova (7/11 iz igre) za Dalas, a Kajri Irving je stao na samo devet poena, tri skoka i 11 asistencija.

„Pi Džej je postavio ton. Igrao je u reketu i to ga je raspalilo. Bila je to velika stvar za nas“, rekao je Džejson Kid posle meča.

Cup tree provided by Sofascore

BONUS VIDEO Nekoliko brzih pitanja o Evroligi za Luku Dončića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar