Luka Dončić i Lebron Džejms
Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Luka Dončić gotovo da više ni ne odmara u trenucima kada je Kajri Irving zbog natečene noge van tima.

Dalas Maveriksi su uspeli da sruše Los Anđeles Lejkerse u meču koji je obeležio okršaj dva dueta.

PROČITAJTE JOŠ

Luka Dončić je na parketu proveo 43 minuta postigao je 33 poena uz šest skokova i čak 17 asistencija, a veliku podršku je imao u Danteu Egzumu, bivšem košarkašu Partizana, koji je stigao do 26 poena (rekord sezone) i koji je ubacio sedam trojki iz devet pokušaja (rekord karijere). Postigao je čak pet od sedam u poslednjoj deonici i tako pomogao Dalasu da savlada Lejkerse.

Doprinos Egzuma je posebno istakao Darvin Hem, trener Dalasa, koji je istakao da je iskoristio propuste u odbrani koja je bila fokusirana na Dončića.

Bitan je bio i učinak Tima Hardaveja Džuniora koji je postigao 32 poena, pa su tako on i Egzum u potpunosti nadoknadili odsustvo Irvinga.

Entoni Dejvis je meč protiv Dalasa završio sa čak 37 poena i 11 skokva, dok je Lebron Džejms brojao do 33 uz osam skokova i devet asistencija.

Dalas je prekinuo niz pobeda Lejkersa od četiri susreta, a iako su Lejkersi uspeli da izbrišu zaostatak od 15 poena nisu uspeli na kraju i da slave.

„Znajući da će braniti Luku samo sam trebao da ostavim pečat na ovom meču. Kada bilo kom šuteru dođe takav dan i pogodio prvi šut, onda svaki sledeći izgleda kao da bacate u okean“, poručio je Hardavej.

Dončić tokom čitavog drugog poluvremena nije izašao iz igre.

„Ne znam koliko sam igrao. Spavao sam mnogo malo i sve me boli. Starim. Ali smo stigli do dve pobede zaredom što je fantastično pogotovo protiv tima kao što su Lejkersi“, rekao je Dončić.


NBA rezultati

Sreda

Boston – Klivlend 120:113

Dalas – LA Lejkers 127:125

Čikago – Denver 106:114

Finiks – Golden Stejt 119:116

LA Klipers – Sakramento 119:99

BONUS VIDEO Sjajan duel Bogdanovića i Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar