Foto: AP Photo/Ron Jenkins

Košarkaši Dalas Maveriksa poraženi su od Čikago Bulsa u nedelju uveče sa 117:101, uprkos sjajnom izdanju Slovenca Luke Dončića.

Dončić je protiv „bikova“ upisao tripl-dabl sa 36 poena, 16 skokova i 15 asistenncija (13/30 iz igre), a na drugoj strani mu je parirao Lauri Markanen.

PROČITAJTE JOŠ:

Finac je ubacio 29 poena, a Geret Templ je bio strelac 21 poena za Čikago, dok je Kristtaps Porzingis imao 20 poena u dresu Dalasa u kom je i Boban Marjanović za šest minuta ubacio dva poena i uhvatio četiri lopte.

Dončić je odigrao vanserijsko prvo poluvreme. Teško je ponoviti ritam kakav je tokom njega demonstrirao jer je već za 24 minuta imao 30 poena na svom kontu.

U uvodnih šest minuta Mavsi su već imali sedam poena prednosti posle koša Dončića sa četiri metra za 14:7. Dalas je prednost čuvao sve do tri minuta pred kraj prve deonice kada je Danijel Gaford pogodio za 20:19.

Čikago je tokom prvog poluvremena uglavnom prevlast ostvarivao u reketu, a prvu četvrtinu je završio sa četiri poena plusa – 27:23.

Do poluvremena je ta prednost rasla. Druga četvrtina je krenula serijom Gaforda, Templa i Janga posle koje su Bulsi imali +12.

Dalas je držao korak sve dok Markanen nije pogodio trojku za 46:32, posle čega je Vendel Karter Džunior uz Templa na liniji penala doneo Čikagu i +19.

Tim iz Teksasa je tokom treće četvrtine uspeo da prepolovi razliku i svede je na jednocifrenu 79:70, ali je to bio maksimum koji je mogao da uradi.

Tokom četvrte su Bulsi samo održavali prednost i upisali su peti trijumf ove sezone, što im je, uz osam poraza, dovoljno za 11. mestu na istoku NBA lige. Maveriksi su i dalje u plej-of zoni na zapadu, pa posle 12 mečeva imaju po šest pobeda i poraza na osmom mestu.

NBA, subota i nedelja:

Bruklin Nets – Orlando Medžik 122:115

Toronto Reptors – Šarlot Hornets 116:113

Memfis Grizlis – Filadelfija Seventisiksers 106:104

Majami Hit – Detroit Pistons 100:120

Portland Trejlblejzers – Atlanta Hoks 112:106

Boston Seltiks – Njujork Niks 75:105

Odloženo

Finiks Sans – Indijana Pejsers

Vašington Vizards – Klivlend Kavalirs

Oklahoma Siti Tander – Filadelfija Seventisiksers

Foto: Printscreen Flashscore
Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar