Luka Božić
Foto: KK Zadar/ABA liga

Košarkaš Zadra Luka Božić proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) ABA lige u septembru i oktobru, saopšteno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

U saopštenju se podseća da je Božić u septembru i oktobru imao najveći indeks korisnosti. Zadar je u prvih pet kola ABA lige zabeležio tri pobede i dva poraza.

PROČITAJTE JOŠ

Božić je u proseku postizao 27 poena i imao 7,2 skoka, 5.2 asistencije i 1,8 ukradenih lopti uz indeks korisnosti od 35,6 poena.

„Mislim da iz sezone u sezonu unapređujem stvari koje mi nedostaju u igri i hvala bogu, napredak je vidljiv. Ne bih rekao da je ovo moj maksimum ili da sam dostigao vrhunac, pošto u životu težim da budem bolji nego što sam juče“, rekao je Božić za zvanični sajt ABA lige.

Božić je bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dela prošle sezone.

„Za mene je lako da svuda pronađem motivaciju, iako ne bih pričao o pojedinim stvarima koje me najviše motivišu. Mnogo mi pomažu saigrači, trener, ceo stručni štab i medicinski tim. Naravno, tu je i moja porodica“, dodao je košarkaš Zadra.

On je govorio i o ciljevima Zadra u ovoj sezoni.

„Teško je govoriti o ciljevima. Verujem da je najvažnije da u svakoj utakmici damo najbolji mogući učinak i da igramo potpuno koncentrisano. Ako nam bog da zdravlje i sreću, to bi moglo da bude dovoljno da obradujemo naše navijače“, zaključio je Božić.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić – devet poena u porazu Zvezde od Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar