Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nastavlja put i pokušaj da osvoji novu titulu.

Legendarni trener San Antonio Sparsa Greg Popović poznat i po nadimku „Ludi Srbin“ produžio je ugovor sa ekipom iz Teksasa na još pet godina i postao najplaćeniji trener ikada.

On će za novi ugovor dobiti 80 miliona i tako nadmašiti nedavno potpisan ugovor Montija Vilijamsa u Detroitu. Imaće 16 miliona godišnje, dok će Monti Vilijams zarađivati 13.100.000 po sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je pre dve godine nanajvljivao penziju, sada će novim ugovorom Popović preći brojku od 30 godina u ligi jer je na klupu San Antonija seo davne 1996. godine.

On će pored trenerskog posla obavljati i ulogu predsednika košarkaških operacija i faktički imati pod kontrolom kompletnu ekipu sa kojom ulazi u novu eru.

Tokom svog mandata, Popović je vodio tim do pet NBA titule 1999, 2003, 2005, 2007. i 2014. godine, čime je Span Antonio postao jedan od najdominantnijih timova 2000-ih.

Pored uspeha sa Sparsima, Popović je imao uticaja i na međunarodnoj sceni. Bio je glavni trener muške košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Država od 2017. do 2021. godine, osvojivši zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2020.

Poznat je po svom direktnom i duhovirom držanju tokom intervjua i konferencija za štampu, često pružajući promišljene i pronicljive odgovore.

Osim košarke, Popović je takođe poznat po svom aktivizmu i spremnosti da govori o društvenim i političkim temama. Bio je otvoreni kritičar različitih politika i akcija, zalažući se za socijalnu pravdu i jednakost.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar