Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Košarkaši Bajerna savladali su Albu iz Berlina u drugom meču finalne serije nemačkog prvenstva rezultatom 76:66 i tako došli do 1-1 u seriji.

Briljantnu partiju pružio je Vladimir Lučić, koji je Albi u Berlinu ubacio 26 poena, na to je dodao još pet skokova, i bio ključni faktor u važnoj pobedi svog tima.

PROČITAJTE JOŠ...

Slutilo je na laku pobedu Bajerna, s obzirom na to da je Bajern u prvom poluvremenu imao velikih 29:10, ali je Alba uspela da pre kraja prvog poluvremena priđe na 33:26, a potom serijom 12-0 od 42:34 za Bajern dođe do 46:42.

Ipak, brzo su se izabranici Andree Trinkijerija presabrali, vratili prednost na svoju stranu. Alba je uspela da održava priključak, čak i da povede 63:62, kada je Bajern zaigrao sjajno, ubacio 14 poena, rivalu dopustio samo dva, i došao do izjednačenja u seriji.

Lučić je bio najefikasniji, pratio ga je Di Džej Sili sa 16 poena, dok je sa druge strane Lamers sa 15 predvodio Albu, a Sikma je dodao 11.

Serija se seli u Minhen, gde će biti odigrane naredne dve utakmice. Titulu će osvojiti ekipa koja prva zabeleži tri trijumfa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar