Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši Bajern Minhena pobedili su Albu iz Berlina sa 62:56 u meču 23. kola Evrolige, dok je CSKA savladao Uniks iz Kazanja 86:75.

Vrhunske partije odigrali su Vladimir Lučić i Nikola Milutinov, krilo Bajerna i centar CSKA.

PROČITAJTE JOŠ:

Vladimir je ubacio skoro trećinu poena Bajerna, čak 19, uz tri skoka za pobednički sastav, dok je Milutinov za CSKA imao 17 poena i sedam skokova.

Efikasniji je kod „Armejaca“ od srpskog centra bio samo bek Aleksej Šved koji je imao 27 poena.

Moskovski tim je u tvrdom meču gubio samo tokom prve četvrtine i do početka druge. Nakon toga su Milutinov, Šved i ostali preuzeli primat i došli do deset poena prednosti 52:42.

Od tog trenutka nisu kaskali za protivnikom, a Milutinov je usput upisao i poneko moćno zakucavanje. Uz njega i Šveda, Vil Klajburn je imao 16 poena u CSKA.

Uniks su predvodili Lorenco Braun i Mario Hezonja sa po 21 poenom, dok je Tonje Džekiri imao 11 poena. Hezonja je svom skoru dodao i devet skokova, a Braun devet asistencija.

Kada je reč o okršaju Bajerna i Albe, Maodo Lo je poenterski bio najveći konkurent Lučiću, pošto je Francuz ubacio 13 poena, koliko je za berlinski klub dao i Džejlen Smit.

Bajern je sada osmi sa po 11 pobeda i poraza, Alba je na 16. mestu sa skorom 6-15. CSKA je na petoj poziciji sa 13 trijumfa i osam poraza, a Uniks je sedmi sa 12 pobeda i devet izgubljenih partija.

Evroliga, 23. kolo:

Uniks – CSKA Moskva 75:86

Monako – Real Madrid 84:90

Panatinaikos – Baskonija 75:63

Bajern Minhen – Alba Berlin 62:56

Olimpija Milano – Žalgiris 65:58

Četvrtak:

Barselona – Asvel 84:71

Olimpijakos – Crvena zvezda 72:76

Zenit Sankt Peterburg – Anadolu Efes 76:67

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Akcija košarkaša Crvene zvezde i koš Ognjena Kuzmića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram