Foto: EPA-EFE/FRANCIS R. MALASIG

Sjajna partija.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaši Litvanije ubedljivo su savladali Grčku rezultatom 92:67 i tako obezbedili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Pročitajte još

Grčka je bila u meču sve do treće deonice, kad je naglo pala, a Litvanci su to znali da iskoriste i na kraju ubedljivo porazili rivala. Rokas Jokubaitis je predvodio Litvaniju sa 19 poena, 18 je dao Ignas Braudeikis, a po 15 Elmantas Bendžijus i Jonas Valančijunas. Grčkoj nije pomogla odlična partija Tomasa Volkapa koji je postigao 21 poen, a uz njega je dvocifren jedini bio Janulis Larencakis sa 17.

Litvanija će u poslednjem kolu druge faze igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država i ta utakmica će odlučiti ko će biti prvi u J grupi, koja se ukršta u četvrtfinalu sa grupom u kojoj je i Srbija. Grčka je porazom izgubila sve šanse da se direktno plasira na Olimpijske igre, a sad joj slede mečevi za razigravanje od 9. do 16. mesta.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Poceko o specijalnoj formuli protiv Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar