Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Čuveni američki košarkaš Kevin Garnet dao je svoju viziju odgovora na pitanje kako sačuvati Nikolu Jokića.

To je glavno pitanje za Los Anđeles Lejkerse sa kojima Denver Nagetsi igraju finale Zapada NBA lige počev od utorka na sredu u 2.30 posle ponoći.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čuvanje Nikole Jokića se ne čini kao lak zadatak, ali mislim da imam šansu da ga zaustavim. Šta vi mislite o mojoj strategiji“, pitao je čuveni Garnet na društvenim mrežama.

A onda je podelio i video snimak iz podkasta sa u kom objašnjava kako bi to uradio na terenu, da je još uvek aktivan igrač.

Poznato je da je šampion NBA lige sa Boston Seltiksima iz 2008. bio jedan od ključnih šrafova u pohodu na prsten, a njegova odbrana i fanatične radne navike se i dalje prepričavaju u ligi.

Međutim, KG navodi još jedan detalj, koji je često isticao i Kobi Brajant, studiranje protivnika.

„Čekam te, ja sam na liniji za slobodna bacanja na onom kraju i čekam i pazi šta ću uraditi. Idemo jedan uz drugog, malo ću da te gurnem, trčimo zajedno opet te malo ćušnem, priđem ti tako da mogu da ti omirišem kolonjsku vodu, sprej za kosu. Dok stignemo do linije trojke već se vraćam nazad jer imam odgovornost. Ako ideš u pik end rol, bum, idemo u pik zajedno… On je toliko pametan i kao kontraudarac je i ne možeš stalno da radiš istu stvar“, rekao je Garnet koji kaže da bi na ofanzivnom kraju terena trčali zajedno, da bi postavljao jake blokove i okretao još jače kako bi izmorio Jokića.

BONUS VIDEO: Jokić i Meloun posle pobede u Finiksu i prolaza u finale konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar